VRCKAVI LUKAVCI

Zašto je možda baš bokser pravi pas za vas?

06.01.2016 u 08:55

Bionic
Reading

Iako izgleda prilično zabrinuto zbog svog obješenog lica, bokser je među najpopularnijim pasminama

Karijeru su započeli kao policijski psi

Pasmina je nastala u Njemačkoj krajem 19. stoljeća. Bokseri su bili radni psi, trenirani kao policijski i psi vodiči. U Prvom svjetskom ratu radili su čak i kao izviđači i kuriri.

Prilično su lukavi i vole dobru zabavu

Bokseri imaju puno energije, a i prilično su pametni, pa su uglavnom veseli i zabavni. Uz dobar trening i disciplinu, mogu biti jako pristojni psi, no ako im prepustite kontrolu, može se dogoditi da vam iz dosade naprave popriličnu štetu u kući.


Rođeni su sportaši

Bokseri mogu imati do 35 kilograma, što ih čini psima solidne veličine. Podjednako su dobri kad je u pitanju spretnost ili kad ih koristite kao ovčare. Glavno je da imaju što raditi.

Oprezni su, ali ne i agresivni

Bokseri ne vole strance, no neće nikoga bezrazložno napasti. Dobro odgojen bokser bit će društven i zabavan pas. Povrh svega, vole nježnost i uživaju kad su dio velike obitelji.

Bijeli bokseri moraju paziti da ne izgore

Bijeli bokseri, kao i ostali psi te boje, mogu izgorjeti ako su na jakom suncu. U takvim situacijama treba ih namazati kremom za sunčanje, no ne nekom koja u sebi ima cinkov oksid jer je otrovan za pse. Najpametnije je posavjetovati se s veterinarom kad birate kremu za psa.