KAKAV POGLED

Zavirite u prekrasan dom smješten na dnu mora

11.09.2014 u 10:45

Luksuzna kuća u oceanu

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Ovo je stan u koji se mora doslovce zaroniti. Riječ je stanu od deset milijun dolara koji leži na morskom dnu. Američka firma US Submarine Structures otkrila je koncept koji je dostupan samo onima dubljeg džepa, a nudi luksuz hotela s pet zvjezdica. Stan koji leži na morskom dnu nazvan H2OME sastoji se od dva kata i ima 340 četvornih metara životnog prostora

Luksuzni stan nudi se za početnu cijenu od deset milijuna dolara, a pristup mu je omogućen preko obale na kojoj se nalazi privatni mol preko kojeg se dolazi spiralnim stepenicama ili dizalom do morskog doma.

Na gornjem katu smještene su dvije spavaće sobe sa staklenim stropom koji omogućuje neometan pogled na ocean koji se prostire iznad njih. Osim spavaćih soba, na tom su katu i dvije kupaonice i prostorija za odmor. Na donjem katu smještena je glavna spavaća soba s pripadajućom kupaonicom, kuhinjom s vinskim podrumom, blagovaonicom, knjižnicom, dnevnim boravkom, kućnim uredom, barom i vidikovcima s kojih se pruža neometen pogled na ocean koji ga okružuje.

Namještaj za H2OME radit će tvrtka iz Dubaija koja je specijalizirana za opremanje luksuznih hotela i jahti.

Naravno, kupci mogu prilagoditi interijer svojim željama i potrebama, jednako kao i lokaciju. Međutim, H2OME mora biti sagrađen na dubini od 10 do 18 metara što ga čini idealnim za plitka topla mora, lagune ili planinska jezera.