M POWER APP

Zbog ove aplikacije vlasnici BMW-a poželjet će iPhone

07.06.2013 u 13:21

Bionic
Reading

Nova aplikacija bit će dostupna od ljeta, a vozačima BMW-a omogućit će dosad neviđen način bilježenja performansi na cesti i stazi

M Power App u osnovi prikuplja podatke od automobilskih senzora te naknadno prikazuje rezultat na zaslonu vašeg uređaja s iOsom. Sustav je sposoban prikazati sijaset informacija od mape staze s putanjama i brzinama do podataka o g-ubrzanju, kočenju, pa čak i kutu zakretanja upravljača. Aplikacija čak može direktno usporediti telemetriju dvojice vozača, a moguće je dobiveni rezultat jednostavno dijeliti putem e-maila.

M Power App možda neće osvojiti sve vlasnike BMW-a, no poprilično smo sigurni da će se naći oni koji će osim iPhonea poželjeti i BMW novijeg datuma proizvodnje.

Naime da bi aplikacija radila, automobil mora biti opremljen opcijom BMW Apps, kako bi se iPhone ili iPad mogli spojiti sa sustavom te s njega očitavati podatke.

Aplikacija je zasad dostupna isključivo za uređaje s iOsom, a kako stvari stoje, u BMW-u nemaju planove ponuditi je i na uređajima pogonjenim operativnim sustavom Android.