LIQUID SUN

Zeleno za zdravlje i vitalnost

28.11.2016 u 09:10

Bionic
Reading

Koliko ste puta čuli da je zelena hrana izrazito vrijedna i korisna za zdravlje i vitalnost!? Jeste li se upitali zašto baš zeleno!

Jedan dio odgovora krije se u zelenoj boji ili klorofilu, a zeleni listovi su ujedno i prava riznica biljnih vlakana, enzima i lako probavljivih hranjivih tvari.

Klorofil ili zeleni pigment koji nalazimo u listovima biljaka nutricionisti često s razlogom ističu kao koristan za ljudski organizam. Klorofil je po svom kemijskom sastavu vrlo sličan hemoglobinu te pomaže i u obnavljanju crvenih krvnih zrnaca. Osim blagotvornog djelovanja na krv, klorofil posjeduje i druga brojna terapijska svojstva pa tako aktivno alkalizira organizam, potiče rast aerobnih (prijateljskih) bakterija u našim crijevima te na taj način vrši detoksikaciju i djeluje protuupalno vraćajući tijelo u prirodnu pH ravnotežu. Listovi i dijelovi zelenih biljaka stoljećima su se koristili u svrhu ubrzavanja zacjeljivanja rana, a danas je, zahvaljujući medicinskim istraživanjima, dokazano da klorofil kao aktivna molekula zelenih biljaka može imati detoksicirajuće, deodorirajuće i iscjeljujuće djelovanje. Također je poznato da klorofil smanjuje svrab, bol i lokalnu iritaciju površinskih rana. Stoga se hrana i prirodni pripravci od namirnica bogatih klorofilom preporučuju kod različitih stanja i bolesti poput anemija, usljed pada imuniteta, probavnih poteškoća, reuma, pri detoksikaciji organizma te kod različitih skupina kao što su trudnice, dojilje, djeca, sportaši, stariji i sl.

Kvalitetan izvor klorofila je špinat, kopriva, blitva, kelj, radič, matovilac ili potočarka, a najveći udio klorofila pronaći ćete u listu mlade zelene pšenice. Klorofil čini čak 70% udjela u listu mlade zelene pšenice.

Mlada zelena pšenica (Triticum aestivum) ima dugu tradiciju visokokvalitetne i djelotvorne hrane za koju danas pouzdano znamo da predstavlja snažno detoksikacijsko sredstvo i izvor antioksidansa te može zaštititi od brojnih bolesti današnjice. Ona je zelena superhrana, aktivan tjelesni pročistač koji neutralizira i odstranjuje toksine i slobodne radikale iz tjelesnih organa, detoksificira limfni sustav, krvotok, jetru i gastrointestinalni trakt. Osim što je snažan izvor klorofila, list mlade zelene pšenice prava je riznica vitamina, minerala, enzima i aminokiselina.

Iako se konzumacija mlade zelene pšenice popularizirala tek posljednjih desetak godina, ona je, kao supernamirnica, poznata tisućama godina i njena popularnost opravdano ide samo uzlaznom putanjom. Stoga se novije vrijeme počela sušiti, kapsulirati te nuditi u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama zdrava hrane. Samo 3 g dehidriranog praha mlade zelene pšenice (ili preporučena dnevna doza) ekvivalentan je 600 g organski uzgojenog voća i povrća, a sadrži više vitamina C od naranče, više vitamina A od mrkve te više željeza od špinata.

Mladu zelenu pšenicu mnogi poznaju kroz božićne običaje, kada se ona tradicijski sije kao simbol plodnosti na blagdan Svete Lucije. Takav mladi zeleni list izuzetno da je pogodan za ljudski organizam, a Liquid Sun je hrvatski dodatak prehrani od mlade zelene pšenice uzgojene organskim metodama u Gorskoj Hrvatskoj. List mlade pšenice za Liquid Sun raste na kvalitetnom tlu, u blizini Plitvičkih jezera, na tlu iznimno bogatog mineralnog sastava, uz biološko-ekološki prihvatljiv pristup obrade tla, bez uporabe umjetnih gnojiva, pesticida i herbicida. Mlada zelena pšenica za Liquid Sun se reže, sakuplja i prebire ručno, iznimno pažljivo i selektivno, te obrađuje po metodologiji obrade sirove hrane kako bi se očuvala njena nutritivna vrijednost, najbliže onoj u njenom izvornom stanju.

Je li vam malo jasnije zašto je zeleno IN!?

Mlada zelena pšenica – snažna, a nježna!