VJEČNA INSPIRACIJA

Ženstvene i udobne: Haljine kakve je obožavala princeza Diana ponovno su veliki hit

19.02.2021 u 14:13

Bionic
Reading

Zahvaljujući seriji 'Kruna', ali i najavljenom filmu 'Spencer' s Kristen Stewart u ulozi obožavane princeze Diane, njezin je nenametljivi no elegantni stil ponovno u fokusu zaljubljenica u modu diljem svijeta

Princeza od Walesa neprolazna je modna inspiracija, a sve što je ona nosila i danas nadahnjuje fashionistice.

Majka prinčeva Williama i Harryja koja je tragično skončala u Parizu 1997. svojim je fantastičnim modnim kombinacijama često kršila stroga pravila odijevanja na britanskom dvoru, a neka su njezina modna izdanja doista antologijska.

Već sad modni znalci predviđaju kako će se ovoga ljeta nositi romantične haljine golih ramena koje podsjećaju na neodoljivi križanac haljine za šetnju plažom, ali i netipičnih vjenčanica...

  • +6
Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: michael melia / Alamy / Alamy / Profimedia

Naglašavaju liniju tijela, a obavezno dolaze u nježnim bojama popu ružičaste, svijetloplave, tirkizne, lavande...

Riječ je o haljinama kakve su bile veliki hit u 70-ima. Na premijeri filma 'The Four Feathers', glumica Jane Seymour blistala je u predivnoj haljini od bijeloga šifona s potpisom dizajnerskog dvojca David i Elizabeth Emanuel.

  • +2
Haljine golih ramena Izvor: Promo fotografije / Autor: & Other Stories

S kućom Emanuel Diana je nastavila dugogodišnju suradnju pa je njihove kreacije nosila i pri svom prvom službenom pojavljivanju s princom Charlesom, a na dan vjenčanja je bila u vjenčanici s njihovim potpisom.

Sličnu je kreaciju nosila i ekstravagantna Bianca Jagger, a naravno, princeza Diana je haljine tog stila učinila legendarnima.

Upravo trendovi koji će vladati ovoga proljeća i ljeta, nadahnuti su takvim dizajnom haljina s puf rukavima i golih ramena koje su kao stvorene za vjenčanje na plaži.

Poželjno je da su od prozračnih tkanina poput lana, pamuka, svile...

Ovakvi ženstveni modeli nalikuju na tunike no dulji su, a zbog lepršavog i udobnog kroja jamče visoku razinu udobnosti te se savršeno slažu s ravnom obućom poput natikača ili sandala s remenčićima.