VRAGOLAN PLAVE KRVI

Znate li zašto princ George uvijek nosi kratke hlače?

06.10.2016 u 17:19

Bionic
Reading

Kad su u pitanju javni nastupi trogodišnjeg britanskog princa Georgea, kratke hlače su neizostavna odjevna kombinacija. Za one koji se pitaju zašto, odgovor ima britanski stručnjak za kraljevski protokol i društvene etikete William Hanson

Iako je kad se pojavi u javnosti u prvom planu njegova dječja zaigranost i spontanost, a ne odjeća, modni znalci časopisa Harper's Baazar odlučili su doznati zašto neodoljivi mali princ George uvijek nosi kratke hlače, čak i usred zime. Razlog je jednostavan za one koji znaju pravila britanske aristokracije, objasnio je stručnjak za kraljevski protokol William Hanson.

'To je engleski stil - dječak u kratkim hlačama. Duge hlače su za starije dječake i muškarce, a kratke hlače na malenom dječaku tihi su klasni pokazatelj u Engleskoj. Iako se vremena polako mijenjaju, duge hlače na malom dječaku i dalje se smatraju prigradskim i pokazateljem srednjeg staleža. A niti jedan aristokrat koji drži do sebe ne bi želio da ga se smatra prigradskim. Običaj je da dječaci počinju nositi duge hlače oko osme godine', objasnio je Hanson, stručnjak za društvene etikete.