ESCAPE ROOM ARENA

Ana i Ivana: Osjećale smo se kao u filmu

19.01.2016 u 15:23

  • +15

Otvorenje Escape Room Arene Zagreb

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Sinoć je na Zagrebačkom velesajmu službeno otvorena Escape Room Arena, najveća u Europi, a kao sjajni istraživači i detektivi pokazali su brojni poznati. U nadasve originalnom načinu zabave uživale su i radijska voditeljica Ivana Mišerić te televizijska voditeljica Ana Miščević koje su nam ispričale svoje dojmove

Riječ je o real-life interaktivnoj igri u kojoj sudjeluje tri do pet igrača koji su zaključani u sobi i imaju 60 minuta da iz raznih predmeta koji se nalaze u sobi, šifri i zagonetaka, koristeći logiku pronađu rješenje i izlaz. Sobe mogu biti uređene prema različitim scenarijima (zatvor, piramida, laboratorij, hotelska soba, ured, banka, bolnica) i timovi mogu biti suočeni s različitim zadacima (bijeg iz sobe, deaktivacija bombe, rješavanje počinjenog zločina, pljačka banke, lansiranje projektila, itd...). Ivana i Ana bile su u sobi Mind Crime.

'Escape Room je čudo. Moj prvi susret s takvim oblikom zabave i genijalno je. Ta soba baš ostavi dojam na čovjeka, kao da je stvarni život/slučaj bio u pitanju. Ne možeš dobiti ovakav efekt preko slične društvene igre u dnevnom boravku, odlična stvar. Volim kad je stvar toliko dobra da me adrenalin još drži satima poslije. Dobro je da su me zvali jer sam prelijena da bih sama otišla istražiti o čemu se radi', puna je dojmova Ivana Mišerić. Dodaje kako joj ništa nije bilo teško i da je u sobi bila dobra zafrkancija i zabava.


Sobe mogu biti uređene prema različitim scenarijima

'Nas pet u toj sobici kao pet inspektora Clouseaua koji lutaju po labirintu u kojem sam se ja osjećala najmanje korisnom. (smijeh) Volim pritisak, ali bolje funkcioniram sama. Ovako kad ekipi krene dobro, ja se isključim iz razmišljanja. Nama je Ante Cash donio cash', ispričala je Ivana. U djetinjstvu se pak rado voljela igrati s gumi-gumijem.

'Igrala sam se da radim u dućanu, da sam knjižničarka, teta u voćarni... To su bile te neke samostvorene igrice. Nisam imala ništa kupljeno osim barbika. Ima nešto lijepo u tome da sam napraviš alat za igru. Što si mlađi, to ti manje igračaka treba pa vidiš da si djeca i danas sama nađu zanimaciju. Uvijek je boca sa stola zanimljivija od novog plišanca', kaže istinska ljubiteljica društvenih igara.


U jednoj od soba rješavalo se ubojstvo


I pjevačica Pamela Ramljak bila je u jednom od timova

'Kako starim, imam sve više i više igračaka. Samo se ne igram puno. Volim ispunjavati križaljke. Mogu dvije nove igre preporučiti, hit su. Karte su u pitanju, Exploding kittens i Cards against humanity. Obožavam Pictionary, Trivial pursuit, Riječ na riječ, Navedi pet, Memory. Kada gubim u tim društvenim igrama, postajem dijete koje si to ne želi priznati, nikako zadržati smirenost i dostojanstvo', priznala je Ivana.

I RTL-ova voditeljica Ana Miščević oduševljena je Escape Roomom.
'Išla sam sumnjičava ondje, a nisam mogla pretpostaviti da može biti toliko zanimljivo. Imala sam super ekipu i kad smo ušli, bili smo svi toliko napeti da smo od silnog neznanja željeli sve odmah riješiti, međutim bilo je komplicirano i napeto, kao u filmu. I samu sebe sam iznenadila jer sam dosta toga otkrila', kaže Ana. Najteže su joj pali matematički zadaci.


Pobjednički tim predvođen kreativnim direktorom Viktorom Dragom riješio je ubojstvo

'U djetinjstvu sam u Lici kod bake i djeda puno boravila u prirodi. To su bile prave dječje igre, pravili smo kolače od zemlje, gumi gumi, igrali se sa životinjama', prisjetila se. I petipolgodišnjeg sina Milu trudi se odgajati u duhu svog djetinjstva.

'Mičem ga od svih pošasti modernog doba, kompjutora, igrica, mobitela, Playstationa... Trudim se da se dijete ne zatupljujem time. Volimo društvene igre. Kao pravi dečko trenutačno obožava dinosaure. Skužila sam da voli glumiti, raditi predstave, ima u sebi dramsku notu. Voli čitanje, prepričavanje. Kad je vani, igra se lovice, naganja se s ostalom djecom', rekla je zgodna voditeljica.

Fenomen Escape Room uz predstavnike medija imali su prilike upoznati i mnoge poznate osobe iz javnog i društvenog života koje su na neko vrijeme pobjegle od životne realnosti i zatvorili se u mističan i skriveni svijet detektivskih tajni. Više nego uspješno svoja umijeća u otkrivanju tajni Escape Rooma pokazali su i Viktor Drago, Ante Cash, Luka Vidović, Željka Veverec, Pamela Ramljak, sestre Budoir, Lana Pavić...