Straight Mickey and The Boyz

Beskompromisni rock'n'roll osvaja regiju

11.09.2013 u 10:28

Bionic
Reading

Već dugo nitko nije dignuo takvu prašinu u regiji svojim beskompromisnim rock 'n' rollom kao rock trio Straight Mickey and The Boyz koji u četvrtak, 12. rujna, nastupa u Vintage Industrial Baru. Pred ovom sjajnom beogradskom grupom je album u produkciji Mateja Zeca iz grupe Let3, a iza njih EP 'Live @Digimedia' sa sedam pjesama kojima su i privukli pažnju publike. O grupi, planovima za budućnost i iskustvima sa scene, popričali smo s frontmenom grupe Straight Mickey and The Boyz - Miodragom Čovićem

Zašto je Miki straight, a ostali su boyz?

Nije, nekad se i mijenjamo, ali ime ostaje isto.

Već dugo nitko nije dignuo takvu prašinu svojom muzikom i svojom svirkom poput vas. Je li planski bilo prvo što više svirati pa potom tek službeno izdanje ili je sve išlo nekim svojim tokom?

Plan je bio da sviramo, da pravimo pjesme, da ih uvježbamo i da to zvuči dobro. Onda smo izašli pred ljude i sve je išlo svojim tokom, a službeno izdanje kasnije, kad se skupe novci...

Vaš neslužbeni EP sa sedam pjesama 'Live@Digimedia' nije službeno izdanje, već najava studijskog albuma. Kompletan materijal dostupan je na Youtubeu. Zašto niste objavili taj materijal za neku diskografsku etiketu?

U startu ništa nije zamišljeno tako, već kao session u studiju Digimedije gdje bi se sve odsviralo uživo na 1, 2, 3 i bend predstavio ljudima bez bilo kakvih dosnimavanja i dodatnog miksa, i to se zabilježilo kao audio i video zapis. Nismo razmišljali da izdajemo za bilo koga niti je bilo tko inzistirao na tome.


Spomenuti EP producirao je Boris Mladenović, međutim vi ste se ipak odlučili album snimati u Hrvatskoj s Matejem Zecom iz grupe Let3. Zašto?

Odlučili smo snimati izvan Beograda da bismo se osamili, proveli dosta vremena zajedno u jednom prostoru i svirali non-stop. To je bila Rijeka i Matej Zec jer smo od prijatelja čuli pohvale o njegovom radu. To je jedini razlog, i jako smo zadovoljni tom suradnjom.

Hoće li na tom albumu biti i ovih prvih sedam pjesama s EP-a ili se radi o potpuno novim pjesmama?

Da, bit će istih sedam plus još tri koje publika zna s koncerata, s tim da su ovdje drukčije tretirane. Iako smo snimali sve uživo, pripreme i miks su bili drukčiji u odnosu na session iz Digimedije.

Možete li predstaviti album? Što vaši obožavatelji i oni koji će to tek postati mogu očekivati od vašeg prvog albuma? Kako će se zvati?

Kako će se zvati, još ne znamo, mogu očekivati ploču s puno improvizacije, energije i rock 'n' rolla.

Jedini spot koji se dosad snimili je za pjesmu 'Pill', a on vas sjajno predstavlja kao izvanserijski bend koji puca od energije. Čija je bila ideja za spot i tko ga je režirao?

Ja sam radio spot jer je to druga primarna stvar kojom se bavim u životu.


Kolko ste koncerata dosad održali? Kako vas publika prihvaća s obzirom da ipak nudite jednu drugačiju sliku rock 'n' rolla od one na kakvu su navikli kroz medije?

Ne znam točno broj koncerata, ali u zadnje vrijeme često sviramo. Uglavnom smo zadovoljni reakcijom publike, što znači da postoji, da reagira, ali bi je moglo biti više, upravo radimo na tome...

Kakvo je trenutno stanje u Beogradu i Srbiji po pitanju rock scene i nekih novih imena? Ima li bendova koji vam imponiraju i čije biste nastupe i izdanja objeručke preporučili?

Stanje je dobro i bit će bolje, bendovi rade i ima ih dosta, ovu su neki od bendova s kojima često sviramo i družimo se, pa ako niste čuli, izvolite: The Schtrebers, Threesome, Stuttgrad Online, Repetitor, Ti, Consecration, Temple of the Smoke, Plišani mališan...

Čija muzika i čiji albumi su bili najveća inspiracija Straight Mickeyu i Boyzima kada su nastajale vaše pjesme?

Nitko posebno, sva trojica smo odrastali i razvijali se kao muzičari pod različitim utjecajima.

12. rujna nastupate u Vintage Industrial Baru u Zagrebu. Hoće li to biti vaš klasični koncertni nastup ili pripremate neko iznenađenje za zagrebačku publiku?

S obzirom da prvi put sviramo u Zagrebu, što god da se desi, bit će iznenađenje.