BROJ 55

Domaći ratni spektakl pobudio međunarodni interes

17.10.2013 u 18:54

Bionic
Reading

'Broj 55', prvi pravi ratni film o Domovinskom ratu, koji za HRT snima produkcijska kuća Telefilm, i prije završetka snimanja pobudio je interes stranih medija koji javljaju o ovom projektu inspiriranom stvarnim događajima

O novome filmu čije je snimanje započelo 1. listopada, a kojega je dosada snimljena već jedna trećina, piše specijalizirani filmski portal filmneweurope.com (FNE) koji prati novosti iz svijeta televizijskog i filmskog stvaralaštva u središnjoj i istočnoj Europi.

U članku pod nazivom 'Hrvatska televizija snima ratnu dramu' FNE navodi kako će 'Broj 55' imati brojne specijalne efekte te kako se očekuje da će za njega vladati interes i u inozemstvu.

Podsjetimo, 'Broj 55' film je o grupi hrvatskih branitelja koji u rujnu 1991. kreću u izvidničku misiju u selu Kusonje blizu Pakraca, kojom prilikom upadaju u zasjedu pobunjenih Srba, te se sklanjaju u kuću koja nosi broj 55, odakle i naziv filma.

Namjera je HRT-a snimiti filmove o najvažnijim bitkama Domovinskog rata. Dosada je otkupljeno šest scenarija, a ovo je prvi u nizu. Film će biti spreman za prikazivanje na ljeto iduće godine, a vlasnik svih prava je HRT, koji i ovim projektom još jednom pokazuje kako daje nemjerljiv doprinos hrvatskoj kinematografiji.