DA VINCIJEVI DEMONI

Evo tko je zadužen za prelijepe kostime hit-serije

03.11.2015 u 13:34

Bionic
Reading

Već s prvom sezonom hit-serija 'Da Vincijevi demoni' osvojila je gledatelje širom svijeta, a za njezin su uspjeh zaslužni i raskošni kostimi nagrađivane dizajnerice Annie Symons

Prelijepi kostimi vjerno dočaravaju razdoblje u kojem je živio Leonardo Da Vinci (1452. - 1519.), a čim je čula da kreće snimanje serije o životu svestranog talijanskog umjetnika, kostimografkinja Annie Symons istog je trenutka znala da želi raditi na njemu.

Preko Skypa je nazvala scenarista Davida S. Goyera i odmah dogovorila suradnju u koju je krenula puna entuzijazma i ljubavi.


'Bio mi je pravi izazov raditi na Da Vincijevim demonima. Željela sam ovaj djelić svjetske povijesti učiniti što uvjerljivijim mlađoj publici upravo preko kostima koje glumci nose u seriji. Stoga sam izbjegavala da na sebi imaju formalnu odjeću, osim ako to određena scena nije zahtjevala', rekla je Annie.

Priznaje kako je uživala svake sekunde na setu. 'Kad u seriji imate toliko jake likove, onda ni ne može biti drukčije. Jako mi se sviđa stil odijevanja Giuliana Medicija kojeg tumači Tom Bateman', kazala je u jednom intervjuu kostimografkinja koja se u modu zaljubila još u djetinjstvu pa joj je tako nezaobilazna literatura u mladim danima bio časopis Vogue.

Hit-seriju 'Da Vincijevi demoni' gledajte svake nedjelje na FOX Televiziji u 22 sata.