GOŠĆE ULTRE PORUČUJU:

'Imate stvarno zgodne dečke'

10.07.2015 u 19:36

Ultra festival

Izvor: tportal.hr / Autor: Vinko Paić

Bionic
Reading

Sve je spremno za najluđi elektronski party godine. Od ranog jutra grad pod Marjanom pun je mladih ljudi sa svih strana svijeta. Svima njima iduća tri dana ista je adresa – stadion Poljud gdje će se održati Ultra Europe Music Festival

Split je danas prava turistička meka! U samo središte grada slijevaju se rijeke turista, mahom mladih djevojaka i mladića, ljubitelja elektronske glazbe, željnih dobrog noćnog tuluma. Atmosfera na Rivi i užem gradskom središtu i više je nego uzavrela, a iz zračne luke u Kaštelima te s autobusnog i trajektnog pristaništa neprestano pristižu nove grupe sa svih strana svijeta.

Šećući se gradom možete primijetiti kako se najmanje govori hrvatski jezik. Portugalci, Amerikanci, Britanci, Španjolci, Talijani, Francuzi... nema tko nije došao u Dioklecijanov grad. Neki od njih ovdje su već treću godinu zaredom, baš koliko i Ultra.

'Znate li gdje možemo naći slobodnu sobu?' najčešće je pitanje koje nam postavljaju. Smještajni kapaciteti već su mjesecima popunjeni pa će rijetki sretnici kojima pođe za rukom nešto pronaći morati izdvojiti veliku svotu novca. I to za samo jedno noćenje.

'Ovo je moj prvi put u Splitu. Najviše od svega sviđaju mi se plaže. Stvarno su predivne. I vrijeme je jako lijepo. Baš uživam', rekao nam je 23-trogodišnji Sigmand, koji je na Ultru došao iz daleke Norveške.

Kimberly iz Sydneyja nije primijetila samo lijepe plaže: 'Vrlo je vruće, ali lijepo. Imate stvarno zgodne dečke. Baš su hot! Ostajemo tri dana i onda idemo dalje po dalmatinskoj obali.'

Dvadesetogodišnji Steven iz Brazila također je prvi put u Splitu, a veliki je poklonik elektronske glazbe: 'Prvi smo put tu. Obožavamo elektronsku glazbu. Tehno je najbolji! Split je super, a najviše smo se oduševili Karlovačkim pivom.'

Osim iznajmljivača soba, lokalni trgovci također zadovoljno trljaju ruke. Kažu nam kako se najviše traže rekviziti poput kapa, narukvice s imenima, jednokratne tetovaže, dok se naočale ove godine lošije prodaju. Tražena roba su i voćni sokovi, ali i voće s obližnje tržnice.

I dok je jutros bila puna, Riva se u popodnevnim satima polako počela prazniti jer su svi partijaneri lagano krenuli prema Poljudu gdje će ih večeras pozdraviti The Chemical Brothers koji će otvoriti ovogodišnju Ultru.

Nema sumnje, bit će ovo jedna besana noć: kako za splitske državne službe tako i za ugostitelje i taksiste koji ovih dana u gradu imaju vožnji više nego ikad prije.