STIŽE I U HRVATSKU

Još jedan neočekivani trijumf Zrinke Cvitešić

10.03.2014 u 16:06

Bionic
Reading

Zrinka Cvitešić stvarno ima puno obaveza - ovoga vikenda čeka je zagrebačka premijera filma 'Najljepša je zemlja moja', a danas je saznala da će joj u životu važan biti i datum 13. travnja

Na taj će dan, naime, našoj trenutačno najuspješnijoj glumici sa stalnom londonskom adresom, nakon duljeg izbivanja, biti dodijeljene prestižne kazališne nagrade Olivier. Zrinka je danas saznala da je nominirana za nagradu kao najbolja glumica u mjuziklu 'Once'. Kako stoji u obrazloženju nominacije, svojom ulogom Djevojke, 'Zrinka je osvojila srca gledatelja nadahnjujućom i dirljivo duhovitom izvedbom'.

No prije dodjele nagrade Zrinka dolazi u Zagreb kako bi prisustvovala premijeri svog recentnog filmskog ostvarenja, glavne uloge u filmu 'Najljepša je zemlja moja'.


'Najljepša je zemlja moja' naslov je filmske priče o nemogućoj ljubavi, o izgubljenom djetinjstvu i nevidljivom neprijatelju koji još dugo nakon rata odnosi svoje žrtve. Mlada srpska udovicaDanica Zrinka Cvitešić) živi sa svoja dva sina na srpskoj strani rijeke Ibar. Kad se ranjeni UCK vojnikRamiz (Mišel Matičević) skloni u njezinu kuću, Danica mora donijeti odluku hoće li mu pomoći ili ga predati srpskim snagama. Danica mu odluči pomoći premda zna da time dovodi u opasnost sebe i svoju djecu…

Posebno je snažna veza Zrinke i ovog debitantskog filmskog ostvarenja mlade redateljice Michaele Kezele (njemačka redateljica hrvatskog podrijetla), tako da je i sama Zrinka upravo ovaj naslov često nazivala jednim od svojih najdražih filmskih projekata. Film je nastao u njemačko-hrvatsko-srpskoj koprodukciji (Sperl productions, Maxima film, Atalanta), a u hrvatsku distribuciju će, u okrilju 2i Filma, krenuti nakon svečane premijere 16. ožujka u kinu Europa, u čijoj će se dvorani Müller tijekom ožujka film i prikazivati.