NORMAN BEAKER

Legendarni bluesman u Vintage Industrial Baru

24.03.2014 u 14:54

Bionic
Reading

Norman Beaker, predvodnik UK blues scene više od četrdeset godina, okružen glazbenicima koji su svoje doprinose kroz koncerte ili radom u studiju dali velikom dijelu britanske i svjetske rock 'n' roll nastupit će 27. ožujka u Vintage Industrial Baru. Inače u pratnji benda, Norman u Vintage stiže kao trio – Norman Beaker Trio

Za tog gitaristu, pjevača, tekstopisca i producenta koji blues scenom vlada od ranih 70.-ih, legendarni B.B. King je jednom rekao 'Norman je kao bijeli Freddie King!'. Osim s B.B.-jem, Norman je u svojoj dugoj i bogatoj karijeri surađivao s 'njuškama' kao što su Chuck Berry, Robert Plant, Jimmy Page, Peter Green, Eric Burdon, Tony Ashton, Alexis Korner, Chris Farlowe, Larry Garrner, Graham Bond i mnogi drugi, a s neponovljivim Vanom Morrisonom je dvaput zaredom rasprodao Royal Albert Hall. Uz Beakera, na sceni stoje basist John Price i Steve Gibson – bubnjar koji je svojevremeno svirao u čuvenom punk rock bendom Buzzcocks. Njih trojica na ovogodišnjoj turneji promoviraju novi album naslovljen 'Between The Lines' (2013.), a njihov je nastup energična mješavina svih blues žanrova popraćena s dobrom dozom humora.

Norman Beaker - 'Option On You Baby'

Ulaznica za koncert Norman Beaker Tria u Vintage Industrial Baru, iznosit će 40 kuna. Vrata kluba se otvaraju u 20 sati, dok je početak koncerta najavljen za 22:30 sata.