POTPUNO NOVE PJESME

Maxi singl Jonathana uoči zagrebačkog koncerta

19.02.2015 u 10:59

Bionic
Reading

Grupa Jonathan objavljuje, uoči velikog zagrebačkog koncerta, maxi singl 'Getting Closer Is Keeping Us Apart' na kojem se nalaze dvije potpuno nove pjesme – 'Juvenile' i 'Try To Get Even'

Novi materijal sniman je na starom mjestu i sa starom ekipom – u studiju G.I.S. te s Matejom Zecom zaduženim za miks i matering. 'Try To Get Even', bend je već svirao na koncertima – primjerice u Tvornici prije Editorsa ili na Pozitivnom koncertu, dok će 'Juveline' puštanjem u eter doživjeti premijerno javno izvođenje.

Maxi singl 'Getting Closer Is Keeping Us Apart' predstavlja svojevrstan prijelaz Jonathana prema drugom albumu kojeg će bend snimati ovo proljeće. 'Juvenile' i 'Try To Get Even' zaživjet će isključivo kroz ovo izdanje i neće se naći na drugom dugosvirajućem albumu.

Jonathan nove pjesme pušta u razdoblju kad se jako puno toga događa oko grupe. U subotu, 21. veljače u 13 sati bend će u Malom pogonu Tvornice kulture održati svoju The Converse Rubber Tracks radionicu na kojoj će pred publikom uživo raditi pjesmu. Tjedan dana kasnije, 28. veljače, sljedi im koncert u Velikom pogonu, najveći u njihovoj karijeri, a sedam dana nakon toga, u petak, 6. ožujka, saznat će da li su osvojili Porina u kategoriji Novog izvođača godine. U međuvremenu je održana premijera filma 'Ja sam ljubav' u kojem se koriste čak četiri pjesme s njihovog debitantskog albuma 'Bliss' koji je nedavno prešao brojku od 10.000 downloada s Bandcamp stranice. I maxi singl 'Getting Closer Is Keeping Us Apart' bit će dostupan za download sa Bandcamp stranice Jonathana, od 2. ožujka.