MARKIZ 'MIKROFONIJA'

Odličan album kakav je nedostajao na domaćoj sceni

30.06.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Debi albumom 'Savršeni svijet' Markiz je na velika vrata ušetao na domaću scenu, dajući do znanja da nije ovdje slučajno te da je Andrej Babić, autor glazbe i tekstova, čovjek s vizijom i odličan skladatelj. 'Mikrofonija' je taj drugi prijelomni album koji bend može podići ili srušiti, no za Markiz je to bez ikakve sumnje savršen dokaz da je u pitanju odličan bend s novim albumom na kojem se nalazi 11 novih pjesama i gotovo 11 potencijalnih hitova. Odlična potvrda kvalitete i album kakav nedostaje na domaćoj sceni

I dok su na 'Savršenom svijetu' dali naslutiti kojim su putem krenuli, 'Mikrofonija' je nešto ipak žešći album, ali s jednako pitkim pjesmama i nadasve sjajnim gitarskim rifovima. Babić zna kako pjesmu napraviti podatnom i nafilati je rifovima koji su sve samo ne mekani.

Odličan mainstream rock bend s pop melodijama i odličnim aranžmanima. Plesno i ritmično s pjesmama koje jednostavno klize i u kojima je sve na svom mjestu. Svakako valja izdvojiti pjevačicu Ines Mlinarić Stakić koja na ovom albumu zvuči daleko uvjerljivije. Njezin vokal sjajno leži uz Babićevu gitaru, dok ostatak benda daje potreban groove. Istini za volju, produkcijski je album mogao biti malo zreliji, ali to su već finese.

Album su najavili singlovi 'Jutro' i 'Ne budi se', a ovih dana zavrtio se i treći singl 'Nebo'. Možda previše hrabro ispucati čak tri singla do izlaska albuma, no novi album doista nudi gotovo 11 novih hitova. Babić je očigledno čekao da napokon dođe do izražaja i dao nam album kakav je nedostajao na domaćoj sceni. Bez nepotrebnih prenemaganja i bez puno filozofije. On jednostavno piše lijepe pjesme, radi odlične aranžmane i zna sa gitarom. Da se kojim slučajem ovaj bend pojavio na britanskoj sceni, već bi odavno zauzeoprva mjesta širom svijeta.

Ukratko, zaokružena cjelina kojoj se nema što za dodati niti oduzeti. Odličan album!

Ocjena: 9/10
Izdava: Croatia Records