NA FOXU

Počela treća sezona 'Da Vincijevih demona'

23.10.2015 u 15:30

Bionic
Reading

Jučer je na televiziji FOX započelo emitiranje treće i završne sezone popularne serije 'Da Vincijevi demoni'. Baš kao i ove nedjelje, i preostali će nastavci biti emitirani u terminu od 22 sata

Treća i finalna sezona ove povijesno-fantastične drame govori o turbulentnim mladenačkim danima Leonarda da Vincija kojeg tumači Tom Riley.

Ovaj je junak, naoružan samo genijalnošću, riskirao život pokušavajući spriječiti svjetske katastrofe svojim izumima, a serija je u prethodnim sezonama otkrila bogat i buran život mladog Leonarda Da Vincija otkrivajući portret čovjeka izmučenog darom nadljudske genijalnosti.

Kao heretik čija je namjera razotkriti laži religije i pobunjenik koji želi srušiti elitističko društvo, prezren je i u stalnom sukobu s onima koji njegov intelekt najviše trebaju i iskorištavaju. Budući da je nezakoniti sin, Leonardo žudi za tim da ga otac prizna, no ostaje zauvijek nesretan i s osjećajem da nigdje ne pripada pa svu svoju energiju ulaže u vizionarske ideje o boljem i naprednijem svijetu, u izume koji će promijeniti svijet i u svoje slike.


U trećoj i finalnoj sezoni serijala Leonardov svijet se ruši zbog izdaje i krađe njegovog izuma – oružja kojim su Turci napali grad Otranto. Njegova patnja zbog izdaje i smrti bližnjih neizdrživa je i vodi ga u propast. Suočen s neizvjesnom budućnosti, umom punim dvojbi, Leonardo ne odustaje od pokušaja da učini sve kako bi donio istinu i svjetlo u mračnu eru u kojoj živi.

'Gradeći lik mladog Leonarda, odradili smo goleme količine istraživanja i većina likova koji se pojavljuju su stvarni, samo su im karakteri podebljani fiktivnim detaljima. Nikada dosad nisam imao priliku raditi na stvarnom junaku svog vremena', rekao je scenarist David S. Goyer.

Osim Toma Rileyja kao Leonarda da Vincija, u seriji se pojavljuju i Laura Haddock kao Lucrezia Donati, Blake Ritson kao grof Girolamo Riario, Elliot Cowan kao Lorenzo de' Medici te Lara Pulver kao Clarice Orsini.