SOFT METALS U MOČVARI

Retro-futurizam u synth-pop maniri

25.04.2014 u 15:56

Bionic
Reading

Synth-pop duo Soft Metals iz Portlanda, Oregon, s trenutnom adresom u Los Angelesu, premijerno nastupaju pred domaćom publikom u subotu, 3. svibnja u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju aktualni album 'Lenses'. Njima se na pozornici pridružuje audiovizualni duo - YusYus, koji iz zajedničke ljubavi prema minimal synth glazbi osnivaju Nemanja Stojanović i Aleksandra Pavlović. Live nastupe Soft Metals i YusYus prati i izvrstan cjelovečernji... Hladni rat!

U proljeće 2009. godine, Patriciju Hall i Iana Hicksa povezuje zajednička ljubav prema sintesajzerskoj glazbi 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, kada počinju pisati i snimati pjesme inspirirane eksperimentalim elektroničkim zvukovima, filmskim soundtrackovima, ranom industrial te minimal synth pop, chicago house i techno glazbom, tematski obrađujući razne teme, od života, ljubavi, konflikta, filmova i književnosti pa sve do smrti, dobivajući finalni produkt koji se može smjestiti negdje između synth pop i elektronske dance glazbe.

Do sada su Soft Metals izdali dva izvrsna albuma: 'Soft Metals' iz 2011. godine (8.0 The Quietus, 7.5 Pitchfork) i prošlogodišnji 'Lenses' (8.0 Drowned in Sound, 7.5 The Quietus, 7.4 Paste Magazine), kao i remix kompilaciju 'The Remixes' iz 2012. godine, te nekoliko EP-jeva i singlova. Pozornicu su dijelili s izvođačima poput Glass Candy, Chromatics, Health i mnogim drugima.

Audiovizualni duo, koji iz zajedničke ljubavi prema minimal synth glazbi osnivaju Nemanja Stojanović i Aleksandra Pavlović, novo je otkriće koje nam dolazi iz Subotice. Do sada YusYus ima izadna dva singla na vinilu, 'Forever' na 'J.A.M. Traxx' i 'Symobls Of Death' na 'Perfekt Funktion' te digitalni singl 'Ticking Clocks' na kompilaciji 'Sever-severozapad 3'. Trenutno stvaraju nove pjesme, u pripremi je i prvo EP izdanje a ovom će prilikom ekskluzivno izvesti upravo te materijale.

Live nastupe Soft Metals i YusYus prati i izvrstan cjelovečernji... Hladni rat! (Multilateralno prihvaćena synth-specijalizirana parti inkarnacija Žive muzike).

Ulaznice u pretprodaji po cijeni 50 kuna možete kupiti u sustavu Entrio te na svim službenim pretprodajnim lokacijama. Na ulazu u klub na dan koncerta koštat će 65 kuna