UZ HORDU OBOŽAVATELJA

Spektakularna izložba za 50 godina Rolling Stonesa

05.04.2016 u 11:10

  • +6

Izložba povodom 50 godina Rolling Stonesa

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Neumorni rokeri koji zajedno imaju 286 godina jučer su 50. obljetnicu rada benda proslavili uz obitelj i fanove otvorivši svoju veliku retrospektivnu izložbu u slavnoj galeriji Saatchi u Londonu. Autori nekih od 500 izloženih djela i memorabilija su Andy Warhol, Alexander McQueen, Ossie Clark, Tom Stoppard i Martin Scorsese. Richards je kao i uvijek šarmirao okupljeno društvo, a Wood je otkrio kako je Jagger nedavno dobio nadimak 'Dadilja Mick'

Ne zna se tko je jučer bio bolje raspoložen od članova Stonesa koji su se družili s brojnim obožavateljima ispred galeriji Saatchi ili se pak zezali s okupljenim novinarima. Nakon serije 'Vinyl' koja  se trenutačno prikazuje na HBO-u, a čiji je pravi idejni začetnik Mick Jagger, 72-godišnji roker ne posustaje s prisjećanjem na najbolje trenutke glazbene povijesti.

Naime, Stonesi su u povodu svojih 50 godina jučer otvorili veliku retrospektivnu izložbu koja će se moći pogledati do rujna. Petsto izloženih primjeraka su uspomene, umjetnička djela i još štošta vezano za slavni bend. Pridružio im se i bivši član Bill Wyman koji je bend napustio 1993. Nedavno je otkrilo kako se bori sa zloćudnom bolešću.

Dama koja je bila u prvom planu trudna je supruga Ronnieja Wooda Sally Humphreys s kojom glazbenik čeka blizanke. Jagger, koji je otac sedmoro djece, našalio se kako će curicama, koje će doći na svijet ovog ljeta, rado biti dadilja.


Ronnie Wood

'Ponudio se, a mi smo ga ozbiljno shvatili. Sad ga zovemo Nanny Mick, šapnuo je medijima Ronnie. Uz Jaggera je sinoć bila jedna od kćeri, 24-godišnja Giorgia May Jagger i sin James, ali ne i njegova sadašnja djevojka. Izložbu su došli pogledati i Tommy Hilfiger, Bob Geldof sa suprugom, Geri Horner i mnogi drugi...


Keith Richards