PAPPÁ LEONE

Trijumf najintimnijeg projekta Leona Lučeva

24.06.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Iako o tome nije rekao ni riječ za hrvatske medije, vrlo intimna monodrama 'Pappa Leone' Leona Lučeva, čiji je scenarij napisala Olja Runjić a režirala Nina Kusturica, premijerno je izvedena 11. lipnja u Beču, a interes austrijskih medija za predstavu ni danas ne jenjava

Novi kazališni projekt jedinstvenog šibenskog glumca, monodrama 'Pappa Leone', doživio je svoju premijeru 11. lipnja u Beču, a dvorana Akzent teatra te je večeri bila prepuna. Pohvale kritike nakon svjetske premijere nisu izostale, a o vrlo intimnoj monodrami u režiji Nine Kusturice, u kojoj progovara o vlastitom životnom iskustvu razvedenog muškarca s troje djece, Leon je rekao nekoliko riječi u ožujku za tportal.

'Radi se o rastavljenom 44-godišnjem umjetniku, ocu troje pionira, koji je na kraju jedne velike životne krize. Tekst ima i dosta jaku i aktivnu socijalnu komponentu.' U radu na predstavi sudjelovao je i zagrebački glumac Dražen Šivak.

'Bez obzira na to što je ovaj komad regionalan, u bilo kojoj državi da se igra, bit će prepoznat i prihvaćen jer govori o nekim stvarima koje na globalnoj razini i u sustavu u kojem živimo, ne funkcuioniraju i nisu okrenute čovjeku, nego politici i profitu', rekao je Lučev za austrijske medije prije premijere. U monodrami Leon uz mnogo ironije i humora progovara o nekim najtežim životnim trenucima, nesanici uzrokovanoj stresom, strahovima, najranijem djetinjstvu, današnjem društvu u kojem kao umjetnik pokušava preživjeti - o svojoj intimi bez imalo cenzure.

Photos by Sebastiano Tusano

Posted by PAPPÁ LEONE on Saturday, June 13, 2015

Ukratko bila je premijera, bio je full house!Laku noć. More to follow.

Posted by PAPPÁ LEONE on Thursday, June 11, 2015