POP UP BRIJAČNICA

U dašku retro kulture u srcu Zagreba uživala i Jelena Perčin

06.12.2015 u 12:14

  • +5

Gentleman Jack`s Barber Shop otvorio sezonu dobrih djela!

Izvor: Promo fotografije / Autor: Luka Smuk

Bionic
Reading

Pop up brijačnica Gentleman Jack`s Barber Shop i ove jeseni donijela je dašak retro kulture u srce Zagreba. Tijekom mjesec dana, koliko su njena vrata bila otvorena, usluge brijanja i šišanja nisu se naplaćivale, već su se prikupljale donacije za Hrvatsku ligu protiv raka s ciljem podizanja svijesti o muškim malignim bolestima i njihovoj prevenciji

Na završnom partyju brojne posjetitelje zabavljali su DJ-iOzren Kanceljak, Tomo Ricov i Boris Kovaček, a svoju potporu dale su imnoge poznate osobe, među kojima Jelena Perčin, Antonio Franić i KristijanBeluhan.

U Gentleman Jack`s Barber Shopu posjetiteljima su i ove godine vrhunski tretman pripremili The Barbers, frizeri iz poznatih zagrebačkih salona koji su se okupili kako bi očuvali tradiciju ovog zanata i educirali mlade nade. Osim brijanja i šišanja, u brijačnici se moglo slušati najbolje od soula, jazza, swinga, rock`n`rolla, rockabillyja i funka s vinila, popiti piće, družiti se, pročitati novine ili samo uživati u atmosferi.

Prikupljeno je čak 10.770 kuna od zadovoljnih klijenata koji su se prepustili vještim rukama poznatih zagrebačkih frizera. Kako ističe organizator projekta Tomo Ricov, direktor agencije Pepermint, otvaranjem Gentleman Jack`s Barber Shopa željelo se potaknuti oživljavanje kulture brijačnica.

'Iako je ovo projekt ograničenog trajanja, ogroman interes pokazao je da brijačnice mogu ponovno biti mjesta druženja, baš kao što su nekada bile. Uz to, doprinijeli smo i jačanju svijesti o prevenciji raka, pa možemo reći da je projekt polučio dvostruki uspjeh', ističe Ricov.