JAZZ LEGENDA

Veliki Arturo Sandoval nastupa u Lisinskom

08.02.2013 u 13:25

Bionic
Reading

Legendarni jazz trubač sa Kube, dobitnik osam Grammya, nastupa u KD V.Lisinskog gdje će 5. ožujka sa svojom pratećom grupom promovirati aktualni album 'Dear Diz (Every Day I Think Of You)' posvećenog drugoj jazz legendi Dizzyu Gillespiju.

Na prigodnoj konferenciji za medije održanoj danas u Maloj dvorani Lisinski, ravnatelj Dražen Siriščević je uz nezaobilaznu pomoć jazz kritičara i novinara Davora Hrvoja i Hrvoja Rupčića, vođe grupe Cubismo, predstavio predstojeći koncert ovog legendarnog glazbenika s Kube. Riječ je doista o jednom od najvećih jazz trubača, učeniku legendarnog Dizzya Gillespija koji mu se posljednjim albumom 'Dear Diz (Every Day I Think Of You)' na neki način odužio i kojeg će u cijelosti promovirati na koncertu u Zagrebu.

Hrvoj se prisjetio svojih susreta sa Sandovalom s obzirom da je u više navrata već nastupao u Zagrebu, pričajući o njemu kao velikanu jazza dok je Rupčić Sandovala nazvao svojevrsnim uzorom grupe Cubismo jer su se na početku svoje karijere upravo najviše oslanjali na njega i njegovu glazbu, te njegov jedinstveni način sviranja.


O Arturu Sandovalu snimljen je i igrani film 'For Love or Country' o njegovoj životnoj priči za koju je osvojio i Emmy za skladateljski rad na tom filmu. Tijekom dugogodišnje karijere i niza priznanja, Sandoval je surađivao i sa nekim od najznačajnijih predstavnika aktualne pop scene kao što su Justin Timberlake, Alicia Keys itdNjegova su posljednja dva Grammyjem nagrađena albuma 'Dear Diz (Everyday I Think of You') i 'Tango Como You Te Siento'. Sandoval uskoro priprema i izlazak knjige pod nazivom 'The Man Who Saved Me', što je svojevrsna kronika njegova odnosa sa slavnim Dizzyjem Gillespiejem. Cubismo neće, kako je prvobitno bilo zamišljeno, nastupiti kao predgrupa već će nakon koncerta, u prostoru ispred dvorane, pripremiti prigodni party sa vrućim afro kubanskim i latino ritmovima, a za nadati se da će im se priključiti i sam Sandoval ili barem članovi njegovog pratećeg sastava. Kao zanimljivost, Rupčić je istaknuo da su tijekom pregovora o gostovanju Sandovala predložili Cubismo kao predgrupu na što je Sandoval osobno odgovorio da ih je prochekirao na YouTubue i da nema ništa protiv. S obzirom da je i prije službene objave prodano već 300 ulaznica, nema sumnje da će ulaznice za koncert Artura Sandovala planuti u rekordnom roku. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 130, 160 i 190 kuna.