ZAVRZLAME KOJE NE PRESTAJU

Angelina Jolie i Brad Pitt: Krize, usponi i padovi jedne od najdužih brakorazvodnih parnica u Hollywoodu

25.08.2020 u 06:40

Bionic
Reading

Kako se bliži listopad, kada je zakazana još jedna u nizu parnica za skrbništvo nad šestero zajedničke djece, bivši supružnici Angelina Jolie i Brad Pitt ponovno su na ratnoj nozi. Ovoga puta nove je sukobe potencirala slavna glumica, a mi vam donosimo pregled cijelog njihovog kompliciranog slučaja koji traje već duge četiri godine

Veza započeta na krivim temeljima

Kako je iznenada iz vedra neba i potpuno neočekivano počela njihova romansa, tako se i raspala. No Brad Pitt i Angelina Jolie ne uspijevaju baš tako ekspresno riješiti svoje privatne probleme.

Podsjetimo, Pitt i Jolie spetljali su se na snimanju filma ‘Gospodin i gospođa Smith’ 2005. godine, dok je popularni zavodnik još bio u braku s Jennifer Aniston.

Razvod od Aniston finaliziran je u listopadu iste godine, svega devet mjeseci nakon što su predali papire. Dogovorili su Jennifer i Brad tada kako će podijeliti zajednički stečenu imovinu i financije te krenuli svatko svojim putem. Glumica je bila povrijeđena i shrvana, a glumac zaljubljen i očaran atraktivnom Angelinom.

Idilične godine

Veza s Angelinom kotrljala se izuzetno brzo, pa su 2006. nagovijestili da čekaju prvo zajedničko dijete, a Pitt je u međuvremenu već posvojio njezina sina Madoxxa i kćer Zaharu.

U travnju 2007. zajedno su odlučili posvojiti još jedno dijete, sina Paxa, a svega godinu dana kasnije rodili su se njihovi blizanci Knox i Vivienne.

‘Jedna od najboljih stvari koja mi se mogla dogoditi je imati djecu s Angie. Presretan sam što moja djeca imaju takvu majku. S partnericom koja je kao Angie znam da su moja djeca uvijek zbrinuta, sretna i da napreduju dok sam ja zauzet poslom. Slično je i kada je situacija obrnuta te Angelina zna da može računati na mene’, govorio je u to vrijeme glumac.

Pitt je 2012. konačno odlučio kleknuti te je zaprosio svoju dugogodišnju partnericu i majku svoje djece. Dvije godine kasnije zaručnici su organizirali glamurozno vjenčanje na jugu Francuske.

2016. godina: Razvod jednog od najomiljenijih zvjezdanih parova

Bračna idila nije dugo potrajala - svega dvije godine nakon tog čarobnog trenutka u kojem su se kleli jedan drugome na vječnu ljubav Angelina i Brad našli su se na sudu u teškoj brakorazvodnoj parnici kojoj se ni danas, četiri godine kasnije, ne vidi kraj.

Papire za razvod predala je Angelina navodeći kao razlog nepomirljive razlike. ‘Odluka je donesena na dobrobit i zdravlje naše obitelji’, kazala je tada, u rujnu 2016.

Nije dugo trebalo da mediji doznaju kako je zapravo iza cijelog slučaja navodno fizičko nasilje među supružnicima, kojem su svjedočili i njihovi nasljednici. Najstariji sin Madoxx čak je stao između oca i majke kako bi zaustavio daljnju svađu, a tada je sve to jako zamjerio Bradu.

Međutim sud je dva mjeseca nakon toga odbacio optužbe o nasilju u obitelji te Pitta rasteretio takvih navoda.

  • +4
Angelina Jolie sa sinom Knoxom Izvor: Profimedia / Autor: Bruce/Javiles / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Privremeno potpuno skrbništvo dobila je majka djece, uz napomene kako se Pitta treba kontrolirati zbog problema s alkoholizmom i opijatima. Nekadašnji supružnici čak su na sudu pristali individualno odlaziti na terapije kako bi djeci olakšali novonastalu obiteljsku situaciju.

Budući da prva dva mjeseca nije imao pravo često viđati djecu, u studenom 2016. Pitt je zatražio također privremeno skrbništvo koje će dijeliti s Jolie.

Šutnju oko cijele situacije, pet mjeseci nakon šokantnog razvoda, odlučila je prekinuti sama Jolie kazavši: ‘Ne želim previše razglabati o ovome. Ovo je izuzetno teško razdoblje za cijelu obitelj, a posebno djecu. Bili smo obitelj i ostat ćemo obitelj. Nadam se da ćemo sve ovo uspjeti prebroditi i iz svega izaći još snažniji.'

2017. godina: Nakon mjeseci zavrzlama i teških parnica stvari idu na bolje

Brzo nakon toga stvari su polako išle na bolje. Čim je Angelina pokazala malo volje, i Pitt se potrudio. Prošlo je dovoljno vremena od same rastave i supružnici su se odlučili fokusirati na ono najvažnije - dobrobit svoje djece.

‘Ljutnju, bijes i sve zamjerke stavili su sada po strani. Trude se radi djece koja to zaslužuju. Kada se čuju, razgovaraju samo o djeci te su zaključili da je njihov interes u prvom planu. Složili su se da trebaju pronaći neki kompromis’, otkrili su 2017. medijima dobro upućeni izvori.

U to vrijeme zvijezda filma ‘Bilo jednom u Hollywoodu’ otvoreno je priznao sve svoje grijehe te dao naslutiti da je za razvod bio kriv isključivo on. Njegovi problemi s alkoholom i opijatima potpuno su ga udaljili od djece i supruge, no kako je sam 56-godišnjak iz Oklahome kazao, spreman je učiniti sve da bi to popravio.

‘Bilo je izuzetno teško, socijalna služba redovito me kontrolirala. No kako je vrijeme prolazilo, stvari su polako dolazile na svoje mjesto. Sada se oboje kao roditelji trudimo dati sve od sebe da riješimo našu situaciju i pružimo djeci samo sve najbolje. Jedan odvjetnik rekao mi je da na sudu nema pobjedničke strane u slučaju skrbništva, već samo one koja više pati. Sada uviđam da je to potpuna istina’, požalio se nesretni Pitt pa dodao: ‘I partnerica i ja slažemo se da je ovo izuzetno stresna situacija za našu djecu. Odjednom se njihova obitelj raspala, a na nama je sada da to popravimo. Na nama je da ih očvrsnemo i izgradimo od njih zdrave, sposobne i pametne mlade ljude.’

Međutim tada je Brad također suptilno dao do znanja da s njegovom vatrenom bivšom partnericom, kojoj se očito jako zamjerio, nije uvijek lako.

‘Viđam kod mnogih svojih prijatelja koji prolaze nešto slično koliko je tvrdoglavost partnera nepotrebna u ovom svemu. Nadmetanja, laži i natjecanje s bivšim supružnikom u ovom slučaju nisu opcija. To sve samo može uništiti djecu i nas. Ne želim živjeti na taj način.’

Poboljšanje, ponovni povratak na filmsku scenu te odmicanje od poroka dobro su kotirali na sudu u korist Pitta, pa je u lipnju 2018. odlučeno kako i on ima pravo dulje provoditi vrijeme sa svojom djecom. Objašnjavajući da je sramotno i nedopustivo da djeca nemaju baš nikakvu vezu s ocem, sud je ovoga puta presudio u korist slavnog glumca.

Ubrzo nakon toga Pitt se doselio što bliže svojoj bivšoj supruzi, a djeca su sve češće bivala i kod njega. Izuzetak je bio jedino tada već punoljetni Madoxx jer i dandanas odbija kontakt s ocem.

2018. godina: Angelina čini sve kako bi djeca ostala kod nje, a Pitt dobio svoju kaznu

Čim je vidjela da Pitt čini sve kako bi se popravio, Angelina je odlučila zadati još jedan udarac svom nekadašnjem voljenom muškarcu. Optužila ga je za neplaćanje alimentacije, što je potom na sudu pokazano kao neutemeljeno.

Bez obzira na sve pokušaje, sud odlučuje da djeca imaju dvojno skrbništvo te da i otac ima pravo na viđanje i odgoj svojih nasljednika.

Tijekom iduće godine (2019.) bivši zvjezdani par u medijima se trudio prikazati kako stvari idu na bolje. Svi su mislili da se ovoj dugoj borbi za skrbništvo nazire kraj. Otkriveno je da oboje idu na obiteljsku terapiju te da pronalaze zajednički jezik.

U svemu im je, prema navodima upućenih izvora, jako pomogla aplikacija za rastavljene roditelje koja prema poslovnom rasporedu kreira vrijeme za djecu.

Najveći problem u to je vrijeme činila raspodjela imovine, točnije njihov dvorac koji posjeduju u Francuskoj te udjeli u vinariji Miraval.

  • +3
Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: SL, Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

‘Angelina želi potpuno vlasništvo nad dvorcem jer smatra kako je kupovina istog bila isključivo njezina ideja, dok Brad ne popušta jer je bio itekako izdašne ruke kada se nekretnina kupovala’, doznalo se tada.

Osim toga, Jolie je otkrila magazinu Harper’s Bazaar da bi jednoga dana voljela živjeti izvan SAD-a, no trenutno joj problem stvara to što njezina djeca nisu punoljetna pa moraju obitavati u domovini svoga oca.

S druge strane, glumac se nikako ne slaže s odlaskom djece u inozemstvo jer ih pod tim okolnostima tek ne bi imao prilike vidjeti i biti s njima u stalnom kontaktu.

2020. godina: Situacija s pandemijom na neko je vrijeme odgodila parnice

Pojava koronakrize i u ovom je slučaju uzela danak. Cijeli proces se još više oduljio te je velika parnica zakazana za listopad 2020.

Prva polovica godine činila se vrlo dobrom za oba partnera te su strani mediji pisali kako su u nikad boljim odnosima od razvoda.

Međutim kako se bliži jesen i vrlo važna parnica koja bi možda mogla finalizirati cijeli slučaj, Angelina Jolie vadi novo prljavo rublje na vidjelo.

Jolie u dokumentima podnesenim sudu 10. kolovoza navodi kako je sudac John W. Ouderkirk napravio propust ne otkrivajući da je u radnom odnosu s jednim od Pittovih dvoje odvjetnika.

'Brad misli da je Angelina ovoga puta otišla predaleko i ne preostaje mu ništa drugo nego žestoko uzvratiti', otkrio je izvor ekskluzivno za Us Weekly.

Pravni tim 56-godišnjeg holivudskog glumca uzvratio je na optužbe, naglašavajući da sudac ima 'dobro dokumentiranu povijest' s bivšim bračnim parom, pa čak i da je u kolovozu 2014. predstavljao vlast na njihovom vjenčanju.

'Pojedinci koje će najviše povrijediti ovaj prozirni taktički potez Jolie su vlastita djeca stranaka, kojima se i dalje uskraćuje konačno rješenje u ovom postupku za skrbništvo', odgovorili su Pittovi odvjetnici na podnesak Angeline Jolie.