glazeno iznenađenje

Četverosatnim koncertom Ana Rucner oduševila turiste koji su danas sletjeli u zračnu luku 'Dr. Franjo Tuđman'

16.07.2020 u 18:52

Bionic
Reading

Naša cijenjena violončelistica s međunarodnom karijerom obišla je cijelu Hrvatsku i spojila sve regije te uz pomoć svojih suradnika predstavlja glazbeno blago tih krajeva u zanimljivom glazbenom izričaju. Za mnogobrojne domaće i strane turiste koji su doputovali u Zagreb priredila je u četvrtak popodne pravu glazbenu poslasticu

'Hrvatska je mala, ali prelijepa zemlja prepuna prirodnih bogatstava, netaknute prirode, talentiranih i vrijednih ljudi te bogate kulturne tradicije. Imam osjećaj da bih do kraja svog života mogla stvarati jer zaista u našoj zemlji nema kraja ljepotama koje nam je Bog podario. Vjerujem da smo svi mi samo u prolazu, ali zapisi ostaju vječno. Čuvajmo, stoga, našu domovinu kako bi i druge generacije mogle uživati u njezinim ljepotama i prenositi ih sljedećim naraštajima', poručila je Ana Rucner.

Na svom album 'Croatian Heritage' trajno zapisala 11 skladbi i bonus pjesmu, 'Uvijek vjerni'. Od Istre i Opatije, preko Dubrovnika i Sinja, do Zagreba, sjevera Hrvatske i Slavonije.

Gotovo četverosatnim koncertom Ana je oduševila mnogobrojne domaće i strane turiste koji su danas sletjeli u međunarodnu zračnu luku 'Dr. Franjo Tuđman' iz Londona, Kopenhagena, Stutgarta, Amsterdama, Zuricha, Frankfurta, Beča i Dublina te im svojim upečatljivim nastupom zaželjela dobrodošlicu u Hrvatsku.

  • +2
Koncert Ane Rucner u zračnoj luci 'Dr. Franjo Tuđman' Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Na današnji dan, prije dvije godine, zagrepčani ali i mnogi drugi priredili su našim Vatrenima po povratku iz Rusije sa Svjetskog nogometnog prvenstva veličanstven doček cijelim putem od zračne luke prema Trgu bana Josipa Jelačića. Taj dan Hrvatska je bila jedna od najsretnijih zemalja na Svijetu pokazavši zajedništvo.

Na inicijativu izbornika Zlatka Dalića, a u organizaciji Organizatora bez granica pokrenuto je obilježavanje 16. srpnja kao Dana zajedništva, ponosa i sreće i tim povodom, u suradnji sa Gradom Zagrebom i gradonačelnikom Grada Zagreba gospodinom Milanom Bandićem, organiziran je koncert Ane Rucner u međunarodnoj zračnoj luci 'Dr. Franjo Tuđman' poštivajući sve propisane epidemiološke mjere, stoji u priopćenju. Ove godine inicijativi se pridružio i Klub navijača hrvatske reprezentacije 'Mi Hrvati' te su svim svojim članovima u domovini i inozemstvu uputili poziv da simbolički obilježimo godišnjicu veličanstvenog dočeka.