PUNK IKONA

Debbie Harry na pragu 80-e: 'Kako sam toliko ostarjela? Valjda sam imala sreće'

01.10.2024 u 10:07

Bionic
Reading

Pjevačica američke grupe Blondie, 79-godišnja Debbie Harry zaštitno je lice nove kampanje talijanske modne kuće Gucci, u kojoj promovira kolekciju torbi Blondie. Nedavno vratila s duge turneje koja je uključivala gostovanja na Glastonbury's Pyramid stageu i Coachelli prošlog ljeta. Planova za mirovinu - nema

'Iskreno govoreći, voljela bih još malo raditi', kaže Debbie Harry. Priznaje da voli biti na putu, premda 'svi žele da pjeva iste stare pjesme'. 'Shvaćam to. Postoji emocionalna veza. I volim sve te pjesme, rekla je jedna od ikona glazbe koja je milijunsku publiku osvajala ne samo glasom nego i savršenom vizualnom prezentacijom.

Nema stajanja

Trenutno dovršava deveti po redu studijski album s novim pjesmama. Unatoč tome što su se razišli 1983., ostala je bliska prijateljica i radna suradnica s Chrisom Steinom. Veza s njim joj je obilježila život, a par je osnovao vlastiti bend, prvo Angel and Snakes, a zatim 1974. Blondie.

Steina je tijekom osamdesetih odano njegovala u iscrpljujućoj autoimunoj bolesti pemphigus vulgaris koja uzrokuje mjehuriće na koži nalik opeklinama. On se 1999. oženio s glumicom Barbarom Sicuranza, a Debbie je krsna kuma njihovim kćerima.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević, Profimedia

Glazbeno je vječno znatiželjna, otvorenog uma kao i gladna novih iskustava. 'Kad sam na pozornici, svaka bol jednostavno nestane, čak i ako sam prehlađena', otkrila glazbenica. Kad je riječ o zdravlju, točnije o kondiciji, otkrila je da je pokušavala nekoliko godina vježbati s trenerom, ali je odustala.

'Probala sam sve u nekom trenutku, a sada često hodam sa psima', objasnila je. 'Ja sam praktički vegetarijanac i radim vježbe za starije dame, što je za mene šokantno. Mislim, kako sam toliko ostarjela? Ali pretpostavljam da sam imala sreće', istaknula je. Godine 2010. australskom novinaru je rekla da je otprilike polovica ljudi s kojima se družila 70-ih i 80-ih - mrtva.

Debbie Harry Izvor: Profimedia / Autor: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Njezin moto

Zvuči nekonvencionalno kao i uvijek. Doživjela je nestale milijune, izgorjelu kući u otmjenom Upper East Sideu, provale, ovisnosti o drogama, ali je ostala nepokolebljiva, hrabra. 'To ne znači da se i ja ne brinem ponekad. Ali prilično sam jaka. Imala sam razne nezgode, ali čini se da se mogu prilagoditi i prilično sam atletske građe (čak se naučila hrvati za predstavu na Broadwayu 1983.). 'Moj moto je - samo naprijed. Ne preporučujem to svima, ali za mene to vrijedi', poručila je legendarna pjevačica.