iskreno Priznanje

Dino Jelusić odrađuje turneju s Whitesnakeom: 'Svirka s njima nema veze s mojim snovima. Ja sanjam malo drukčije stvari'

28.05.2022 u 15:08

Bionic
Reading

Jedan od naših ponajboljih glazbenika i vokalista nedavno je krenuo na oproštajnu turneju kultnog benda. Na koncertu u rasprodanoj O2 Areni u Londonu prošlog tjedna, njihov frontmen David Coverdale tada je posebno predstavio Dina Jelusića nazvavši ga 'hvatskim ponosom'

Dino Jelusić je prvi put u karijeri back-vokal, a ne frontmen i kaže da mu je čudan je osjećaj, no budući da je 'tu da isprati jednu od najvećih rock-legendi'.

'Svi smo tu za njega i njegovu oproštajnu turneju. Nevjerojatno je da je većina fanova Whitesnakea znala za mene i prije mog ulaska u bend. Dobio sam puno poruka fanova, koji su pozdravili moj dolazak u Whitesnake. Pripremali smo se dva tjedna po osam sati dnevno. Dosta jak tempo, ali kad se sjetim da za Trans Siberian Orchestra pripreme traju jednako, samo dvanaest sati dnevno, ovo je bilo lakše', ispričao je za Večernji list.

  • +3
Dino Jelusić Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Otkrio je da su mu svi iz benda super te da su ekipa. Budući da su to ljudi koji su u svojim karijerama svirali sa Ozzijem, Aliceom Cooperom i svima živima, svega se, rekao je, naslušao. 'Iskreno, dobro mi dođu slobodni dani. Uhvatio sam nekakvu virozu, već danima nisam potpuno svoj energetski, tako da sam samo na pozornici sto posto, ostalo vrijeme sam u hotelu i odmaram se, tu i tamo odem na kavu s nekim frendom, jer znam sve žive u svim gradovima, svi muzičari su umreženi', rekao je kaže Dino, koji s nestrpljenjem očekuje zagrebački koncert Whitesnakea 3. srpnja.

Uz Whitesnake radi na novom materijalu i sa svojim bendom Animal Drive. 'Čekam da se riješe neka legalna pitanja s kojima se, nažalost, borim već dvije godine. Imamo gotov album na kojem smo radili više od dvije godine i to zvuči za poludjeti', objasnio je Dino. Svirka s Whitesnakeom nije mu ostvarenje sna jer kaže da 'sanja malo drukčije stvari'.

' Svirka s Whitesnakeom nema veze s mojim snovima. Ja sanjam malo drukčije stvari.Napuniti sve ove dvorane s Kellerom, Brodom i Lepoglavcem tijekom 7-8 godina. To je san. Samo da se riješe legalna pitanja i problemi i već imamo golem broj poziva i velike planove za van. Dotad – Whitesnake i ispraćaj legende', poručio je Jelusić.