OTKRIO KAKO SE NOSIO S TIME

Dino Jelusić prvi put progovorio o zdravstvenom problemu s kojim se borio: 'Nisam postao paranoičan, ali sam bio na 30-ak kontrola od operacije'

06.09.2019 u 09:32

Bionic
Reading

Malo tko je znao da se mladi pjevač prije pet godina suočio s ozbiljnim problemom s glasnicama, zbog čega je strahovao i da više nikad neće moći pjevati. Dino Jelusić je tu informaciju podijelio sa svojim fanovima ovih na društvenim mrežama, a sada je i progovorio o tome

Dino Jelusić je 2014., godine, neoliko dana nakon nastupa na festivalu u Bjelorusiji bio podvrgnut ozbiljnoj operaciji uklanjanja tumora na glasnicama. U posljednji je čas je odradio i sve vokalne i neke instrumentalne dionice za svoj prvi studijski uradak.

'Cijela ta priča je prilično bizarna. Izgubio sam glas na jednoj svirki, osjetio sam da je nešto drugačije, jednostavno nisam mogao dosegnuti visoke tonove. Idući dan sam nastupao na jednom festivalu i bilo mi je gotovo nemoguće otpjevati svoju pjesmu. Mjesec dana kasnije već sam imao dogovoren natjecateljski festival u Bjelorusiji koji je trajao tri večeri. Prve dvije sam nekako otpjevao uz veliku borbu, a treću sam morao dobiti injekciju u grlo da mi barem malo pomogne', prisjetio se za Jutarnji list.

Pokazalo se da ima cistu, a operacija koja je uslijedila pokazala je da je imao Reinkeov edem, vrstu tumora koja se obavezno mora operirati i izvaditi. Neki pjevački polipi mogu se riješiti i govornim vježbama, no za njegovu je situaciju, kaže, jedino rješenje bila operacija. Sve je počeo zbog jakog refluksa kojeg je godinama imao, a zadimljeni prostori samo su pogoršali situaciju. Nakon operacije je mjesec i pol dana morao šutjeti, a prvi put je zapjevao na audiciji za prvu sezonu glazbenog showa 'The Voice'.

'Prošao sam na audiciji, ali sam odmah odustao od showa jer sam prije operacije snimio čitav album, prvi nakon 'Prve ljubavi' i da sam išao u show morao bih povući album, a to nije dolazilo u obzir. No, taj put pjevao sam bolje nego ikad', izjavio je Dino. Danas redovito odlazi liječniku i kontrolira glasnice.

'Nisam postao paranoičan, ali sam bio na 30-ak kontrola od operacije. Srećom, sve je u najboljem redu. Trenutačno sam malo prehlađen, ali nakon koncerta u Valpovu i nastupa na Rujan festu čeka me nova turneja po Americi s Trans-Siberian Orchestra. Poslije ostajem u Los Angelesu odakle krećem na mini turneju po Kaliforniji s novoosnovanim bendom Dirty Shirley u kojem je sa mnom legendarni američki gitarist George Lynch, kao i bubnjar iz poznatog benda Evanescence', pohvalio se.

Od vremena kad se suočio s tumorom na glasnicama, Dino je počeo pjevati sa Trans-Siberian Orchestrom te osnovao bend Animal Drive, a nedavno su bili predgrupa Whitesnakeu u Zagrebu.

DOBRA SVIRKA

Spektakl na Šalati: U sklopu svjetske turneje u Zagreb stigla grupa Whitesnake

Pogledaj galeriju