pogledajte galeriju

Drugi dan Ultre bio je pravi spektakl: Slavna imena na pozornici i ludilo u publici

14.07.2024 u 13:36

  • +34

Ultra - Drugi dan

Izvor: Promo fotografije / Autor: Damira Kalajzic

Bionic
Reading

Završio je i drugi dan festivala ULTRA Europe. Ultranauti iz više od 140 zemalja svijeta ponovno su se susreli na Parku Mladeži, zabavljajući se uz više od 50 izvođača koji su bili zaduženi za glazbeni program na četiri festivalske pozornice.

Šareni i maštoviti outfiti, stotine različitih zastava, svjetlosni efekti, laseri i već tradicionalni vatromet u zoru, uz glazbu velikana poput Axwella, Borisa Brejche i Martina Garrixa, bili su i više nego dovoljni da se drugi dan ovogodišnjeg izdanja festivala posebno zapamti.

Večeras u Split stižu Afrojack, DJ Snake, Timmy Trumpet, Eric Prydz te brojni drugi vrhunski glazbenici, spremni da na najbolji način zaokruže jubilarnu ULTRU. Glavna pozornica ponovno je opravdala status jedne od najvećih i najrasplesanijih glazbenih arena u svijetu.

Nakon zanimljivog Anime Showa koji je priredio dvojac u maskama, Black Tiger Sex Machine, te američkog dua Slander, najavljen je dolazak Axwella, člana mega popularne Swedish House Mafie. Axwellu nije bilo potrebno dugo da svojim himničnim hitovima potpuno zavede publiku i povede ju na dvosatno glazbeno putovanje svojim zaraznim ritmovima.

Već s prvim spomenom njegovog imena, nastao je pravi delirij na Parku Mladeži. Martin Garrix, jedan je od najomiljenijih glazbenika Ultranauta, a spojem progresivnog housea i njegovih prepoznatljivih melodija, ostavio je poseban pečat na jubilarno izdanje festivala.

  • +7
Ivana Knoll Izvor: Ostale fotografije / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL, canva

W&W su dobili čast da zatvore glavnu pozornicu, a riječ je dvojcu kojemu je Hrvatska itekako poznata. “Sretni smo što smo ponovno ovdje i što smo zajedno sa svim ovim ljudima, na plesnom podiju, mogli proslaviti veliki rođendan festivala ULTRA Europe.

Ovaj ćemo nastup dodatno pamtiti jer smo prvi put ikada na ULTRI zatvarali glavnu pozornicu i zaista nam je bila velika čast“, poručili su W&W. Drugi su se dan na pozornici RESISTANCE pojavila i dva domaća imena, DJ Jock i Pero Fullhouse, a potom je uslijedio sjajan nastup brazilskog DJ-a i producenta Vintage Culture. Prije završnog nastupa, za koji su bili zaduženi CamelPhat, zasvirao je enigmatični Boris Brejcha.

Njegov prepoznatljiv High-Tech Minimal zvuk i ikonična maska Jokera bili su dovoljni da rasplešu više od 10 000 ljudi, potvrđujući time njegov status jednog od najuspješnijih izvođača današnjice. Posljednja slavljenička festivalska noć započinje večeras u 20 sati, a na glavnu pozornicu, između ostalih, stižu Afrojack, DJ Snake i Timmy Trumpet. Pozornicu RESISTANCE zatvorit će Massano, Miss Monique te kao posljednji, Eric Prydz, jedan od najiščekivanijih glazbenih nastupa ovog izdanja.

  • +7
Ultra Music Festival, dan 1. Izvor: Promo fotografije / Autor: Niko Goga

Ulaznice za treći dan mogu se osigurati na blagajnama festivala koje se otvaraju u 15 sati. Uskoro počinje i Destination ULTRA koja sve one željne još dobre glazbe i zabave, vodi na glazbenu otočku avanturu i to na čak tri hrvatska otoka, Brač, Hvar i Vis. Za one koji nemaju osiguran smještaj, koncept ISLAND ESCAPE nudi pravi odgovor jer će njihovim brodom moći isploviti iz Splita i doći na sva otočka događanje, a potom se vratiti u Split, odmah po završetku, moguće je i samo kupiti ulaznicu za vožnju brodom koji nudi i brojne dodatne zabavne sadržaje te ponudu pića.