emotivan status

Emir Hadžihafizbegović posvetio je Đorđu Balaševiću riječi koje slamaju srca: 'Mahni nama koji te volimo, dobri čovječe, s planete malog princa'

20.02.2021 u 22:20

Bionic
Reading

Premda velikan glumišta i direktor Kamernog teatra 55 nije pretjerano aktivan na društvenim mrežama, na Instagramu je napisao dirljivu objavu povodom smrti Đorđa Balaševića te se uz zajedničku fotografiju iz mladosti, dostojanstveno se oprostio od svog velikog prijatelja

'Treba zaustaviti sve oko sebe, vrijeme, zvukove, svjetlo, tamu, kiše, vjetrove, rijeke i glasove svakojake da se ova vijest primi. Prije više od 30 godina Olja i ti poklonili ste mi knjigu 'Mali princ' sa posvetom o 'pripitomljenom prijateljstvu', piše Emir Hadžihafizbegović.

'Mahni nama koji te volimo dobri čovječe, Đorđe Balaševiću, s planete malog princa kad nas se sjetiš da li iz cirkusa koji odlazi ili sa ringišpila, nama će biti svejedno. Adio kumpanjo', zaključio je svoju objavu utučeni glumac.

'On je čovjek kakvog nema nadaleko. U jednoj osobi spojeno je toliko dara i sposobnosti', svojedobno je za rekao za novosadskog glazbenika.

I drugi brojni poznati su se oprostili od novosadske legende tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana. Veliki čovjek, kantautor, pjesnik, redatelj i glumac, iza sebe ostavlja bogati umjetnički opus. Prerano i nenadano, tri mjeseca prije 68. rođendana Đorđe Balašević preminuo je od upale pluća uslijed koronavirusa.

posljednji pozdrav

Novi Sad večeras se oprašta od Panonskog mornara: Glavni gradski trg prepun ljudi, čuje se pjesma...

Pogledaj galeriju