ne cilja na titulu

Evo zašto je princ Harry htio napustiti kraljevsku obitelj

26.06.2017 u 11:01

Bionic
Reading

On je jedan od najpoznatijih članova britanske kraljevske obitelji, ali u svom posljednjem razgovoru s medijima princ Harry otkrio je kako je prije nekoliko godina osjećao veliki pritisak te je razmišljao i o napuštanju svoje titule i odlasku iz kraljevske obitelji

'Osjećao sam veliku potrebu da izađem iz svega toga, ali na koncu sam ipak odlučio ostati i uživjeti se u ulogu', rekao je u svom posljednjem intervjuu princ Harry.

Još od malih nogu na njega i brata postavljen je velik pritisak s kojim su se tijekom godina naučili nositi. Iznenadna smrt njihove majke, princeze Diane koja je šokirala cijeli svijet, bila je velika tuga i za Harryja i Williama.

Harryju je tada bilo samo 12 godina, te se u razgovoru prisjetio i tog bolnog razdoblja, kada su oči cijeloga svijeta bile uprte u sprovod omiljene princeze, tijekom kojega su on i William cijelo vrijeme hodali iza lijesa.

  • +17
Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Mislim da ni u kojem slučaju ne bi trebali tražiti dijete da to učini. Danas se to sigurno ne bi dogodilo' rekao je 32-godišnjak dok je s tugom prepričavao ta ružna sjećanja. Unatoč velikom gubitku, uspio se pomiriti sa situacijom i nastaviti koliko toliko normalan život.

Međutim prije nekoliko je godina ponovno doživio slom i htio napustiti čitavo kraljevstvo.

'Jednostavno nisam želio biti u poziciji u kojoj sam se našao, ali na posljetku sam izvukao glavu iz pijeska, počeo slušati ljude oko sebe i odlučio svoju ulogu koristiti za dobrobit drugih' iskreno priznaje u nastavku.

'Sada sam ispunjen energijom, sretan i volim humanitarni rad kroz koji upoznajem mnoge ljude i nasmijavam ih' prepričava dalje simpatičan Harry koji je zbog odanosti svojoj baki kraljici Elizabeti II. ipak odlučio ispunjavati svoje kraljevske dužnosti.

Prisjetio se između ostalog i koliko je patio kada je morao napustiti vojsku tijekom posjeta Afganistanu 2007. kad su mediji otkrili detalje o njegovoj lokaciji. 

Princ Harry u Novom Zelandu Izvor: Reuters / Autor: Reuters

'Dok sam bio u vojsci nisam bio princ, bio sam samo Harry' objasnio je, te između ostalog dodao kako je sretan što je princeza Diana često njemu i bratu Williamu pokušavala prikazati kako izgleda normalan život izvan kraljevske palače. 'Moja majka je uvelike sudjelovala u prikazivanju uobičajenog života, uključujući i mene i brata da vidimo beskućnike. Hvala Bogu, nisam bio potpuno odsječen od stvarnosti' rekao je Harry koji priznaje i kako želi identično za svoju buduću djecu ako će ih imati.

Mladi princ teži što skromnijem i normalnijem životu, i ne cilja previše na tron i naslijeđe što je također potvrdio novinarima. 'Postoji li član obitelji koji želi biti kralj ili kraljica? Mislim da ne, ali ćemo obavljati svoje dužnosti na vrijeme' zaključio je na kralju.