krv nije voda

Sinovi Gibonnija i Tome Mrduljaša imaju novi projekt, iznenadit ćete se kad čujete kakvu glazbu stvaraju

26.03.2021 u 09:32

Bionic
Reading

Već je poznato kako su mladi Splićani Luka Mrduljaš i Rando Stipišić nastavili stazama svojih očeva glazbenika. Prije pet godina su se predstavili kao grupa RadioWho u kojoj je pjevao Roko Blažević kojeg publika pamti kao predstavnika Hrvatske na Pjesmi Eurovizije 2019. godine, a sada novi bend The Blooms koji će biti pravo osvježenje na sceni

Sinovi Tomislava Mrduljaša i Zlatana Stipišića Gibonnija koji dijele istu strast prema glazbi, snimili su dosad tri obrade poznatih pop-hitova i zaradili puno pozitivnih komentara i likeova na YouTubeu i društvenim mrežama. Obojica odlično sviraju gitare, a na tri dosadašnje obrade mijenjali su im se vokali. Tako je pjesmu 'Good For You' Selene Gomez otpjevao je Alen Đuras, koji je nakon toga ušao u finale Voicea i odselio se u Zagreb. Sada se predstavljaju kao alternativni rock bend The Blooms.

Cilj im je dovesti svoj zvuk i pjesme na svjetsku pozornicu, a u bendu pjeva Jakob Grubišak. Njega publika pamti kao najmlađeg kandidata zadnje sezone HTV-ovog showa 'The Voice' koji je oduševljavao svojim izvedbama. Inače je student fizioterapije, svira gitaru i klavir, završio je osnovnu glazbenu školu u kojoj je na završnom ispitu otkrio vokalni talent.

Za pjesmu s kojom su se najprije predstavili 'Daydreaming' glazbu potpisuju Rando i Luka Mrduljaš, a tekst je napisao Rando Stipišić, autori opisuju kao 'tranziciju iz savršenog djetinjstva u hladan i surov život odraslog čovjeka.' Ona, kao i zamišljeni EP, simbolizira idilu i dječju nevinost koja se kroz album polako gubi. Za ilustraciju singla zaslužna je jedna od najpoznatijih akademskih slikarica Tisja Kljaković Braić. Prvi singl otkriva ozbiljan potencijal grupe. Moderna je i zvuči poput stranih bendova.

Izvor: Društvene mreže

'Moj je otac kao i svaki drugi otac. Voli me, volim i ja njega, te nikad nisam obraćao pozornost na to što je on poznata ličnost, nego sam ga gledao kao prijatelja', izjavio je ranije Rando Stipišić za Večernji list. Glazba u njegovoj obitelji tradicija, jer su mu osim tate djed i pradjed bili u glazbi.