DOGAĐA SE I NAJBOLJIMA

Goran Višnjić skratio stihove 'Himne slobode': Njegov gaf nije prošao nezapaženo

12.07.2024 u 09:05

Bionic
Reading

U Dubrovniku su započele 75. Dubrovačke ljetne igre koje su i ove godine tradicionalno otvorene podizanjem zastave Libertas uz stihove 'Himne slobodi' Ivana Gundulića. Čast da ih izgovara ove je godine pripala glumcu s holivudskom karijerom, Goranu Višnjiću, no, on je iste interpretirao na svoj način

Goran Višnjić dobro je započeo s 'O lijepa, o draga, o slatka slobodo', no umjesto stiha 'dar u kom sva blaga višnji nam Bog je do', rekao je 'dar što višnji Bog nam je do', prenosi Dubrovnik Press, koji je objavio i snimku naglašavajući da se takve situacije događaju i najboljima.

Himna slobodi, pjesma je koju je napisao dubrovački pjesnik Ivan Gundulić na narodnom jeziku, dio je njegovog poznatog djela 'Dubravka'. Tekst je uglazbio Jakov Gotovac 1928., a himna se od 1953. samostalno izvodi na otvaranjima Dubrovačkih ljetnih igara.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Jedna od zvijezda ovogodišnjih Igara

Slavnog Šibenčanina publika će moći vidjeti u predstavi 'Ekvinocijo' čija je premijera najavljena 27. srpnja. Redatelj predstave je Krešimir Dolenčić, u a njoj glumi i Zrinka Cvitešić. Višnjić je izrazio uzbuđenje povodom povratka na kazališne daske te istaknuo važnost pripreme i uzbuđenja koje donosi svaka izvedba.

Podsjetimo, Višnjić je zadnji put pred publiku stao upravo na Dubrovačkim ljetnim igrama kao Hamlet u istoimenoj predstavi čija je premijera bila točno prije trideset godina, a posljednja predstava odigrana je 2000. godine.

RASPJEVANA VANNA

Dobro raspoloženi Goran Višnjić u najboljem društvu stigao na koncert svoje šogorice

Pogledaj galeriju