osvježenje na sceni

Jedna od ponajboljih domaćih glazbenica predstavlja pjesmu svjetskog country zvuka

27.05.2024 u 22:42

Bionic
Reading

Romana Orešnik-Romchi domaća je vrsna glazbenica, kantautorica, vokalistica, gitaristica i bas gitaristica koja je iz svoje glazbene radionice iznjedrila skladbu 'Hometown', napravljenu u maniri najvećih country imena. Svestrana multiinstrumentalistica svoju glazbenu karijeru počela je u rodnim Križevcima gdje je završila glazbenu školu i kao tinejdžerica postaje prezenterica grada i ambasadorica dobre volje

Romana Orešnik-Romchi svoj izvođački i autorski rad započinje sa lokalnim bendom 'Bube' s kojim nastupa diljem bivše države i Europe te snima studijski album. Nekoliko godina je provela u Koprivnici gdje je i u grunge bandu 'Abyss' svirala bas gitaru.

Nešto kasnije u Zagrebu između ostalih započinje suradnju sa Davorinom Bogovićem sa kojim je nominirana za nagradu Porin u kategoriji-najbolji rock izvođač, te sa mnogim drugim glazbenicima kao instrumentalist i vokal. Nakon Bogovića surađuje i sa Ivankom Mazurkijević u grupi Stampedo kao basistica i stalni član.

Izvor: Društvene mreže

Autorica je pjesme 'Mogu sama' na albumu Jelene Radan i drugih izvođača sa područja duhovne glazbe. Danas je Romana, učiteljica pjevanja, basistica u zagrebačkoj grupi Corto sa kojima upravo završava novi album, aktivno snima vlastiti autorski materijal sa svojim bandom, te nastupa po pozornicama u duetu sa Josipom Pavlovićem sa kojim izvodi blues, rock, američki folk i country.