MATE SRĐANI

Jeo sam bolje i na magistrali

15.06.2011 u 12:02

Bionic
Reading

Četiri preostala kandidata, Srđana, Robert, Matija i Šime, imaju zadatak kopirati jelo Janje X 3 Denisa Zembe, vlasnika restorana Le Mandrač, koji je gostovao u Izazovu šefa kuhinje

Nakon dva sata kuhanja i borbe za opstanak u top 3, uslijedit će kušanje. Prva na redu je Srđana, čiji će rost Zembo proglasiti prepečenim, lešo meso izvrsnim, emulziju odvojenom iako okus štima, sve u svemu - male su nijanse koje bi trebalo doraditi. Tom joj je postavio pitanje: 'Fali li nešto na ovom tanjuru?’ Radovanu je to vrlo ukusna janjetina, a Mate će prokomentirati u svom stilu: ‘Fino, lijepo skuhano, osim činjenice da fali karamelizacija, ovo drugo, jeo sam bolje i na magistrali.’

‘Janjetina za nijansu prekuhana, ali sve štima na tanjuru, rost je dobar, pjenica od rajčice totalno iščezla’, komentirat će Zembo Robertov tanjur. Tom će prigovoriti da je jagoda ostala sirova. ‘Meni je to sve vrlo ukusno, dosta uspjelo’, reći će Radovan. Mate će primijetiti da na svom tanjuru Robert nema prah, dok Srđana neće imati pire.

Šime će, prema Zembinu mišljenju, imati dobro uspjelu tehniku kuhanja mesa. Lešo janjetina ipak je prekuhana za dvije nijanse, zbog čega će mu Radovan reći: 'Ovo ti je stvarno po domaće, staviš kuhati, pa onda ideš na misu.' Iako će Matijin tanjur za Zembu vizualno djelovati 'kao splačina', što se tiče tehničke obrade, najbolji je od svih. Koje nijanse će presuditi i tko će zbog njih napustiti šou pred samo finale, vidjet ćemo u večerašnjoj emisiji.