Do žiriranja u 'Masterchefu', Tomislav Gretić prošao je razne kuhinje diljem svijeta, od zagrebačkog hotela Laguna preko Dubaija i Švicarske do Rovinja
Kuharska karijera Tomislava Gretića počela je u zagrebačkom hotelu Laguna, gdje je kuhao prognanicima iz Vukovara. 'Kuhali smo domaća jela poput sarme, graha, gulaša i to mi je dalo temelj, sigurnost', opisao je svoje kulinarske početke Gretić za 24 express.
Nešto kasnije, Gretića je poslovni put odveo u Dubai. 'U početku sam bio šef odjela, a ondje sam doživio i kuharski šok. Ulazak u komoru s voćem i povrćem za mene je bio fascinantan, 60 posto toga nisam znao prepoznati.'
Nakon vlastitog restorana u sklopu Sheratona, Tomislava je put odveo u Zürichu na dva mjeseca, no tamo je upoznao sadašnju suprugu Prisku i produžio boravak na dvije godine. Uslijedile su tri zajedničke godine u dubrovačkom hotelu Palace, da bi potom, umjesto u Kini, završili u rovinjskom Monte Muliniju
'U životu sam jeo gotovo sve, zmije, krokodile, probao sam i otrovnu ribu blowfish u Bangkoku', rekao je Tomislav za kraj.