svestrana diva

Josipa Lisac se prisjetila uloge u američkom filmu: Rekli joj da je 'preperfektna'

28.09.2024 u 14:30

Bionic
Reading

Naša jedinstvena umjetnica koja suvereno vlada scenom više od četiri desetljeća, uvijek iznova oduševljava javnost svojim stvaralaštvom i iznimnom glazbom, ali i životnom pričom. Mimo glazbe, Josipa Lisac je obožavala i glumu te se više puta vrlo uspješno pojavljivala na daskama koje život znače (među ostalim u predstavama Damira Zlatara Freya i rock operi 'Gubec-beg') te je ostvarila i filmske nastupe

Uz bogatu i upješnu karijeru, Josipa Lisac se može pohvaliti i glumačkim angažmanima i to u dvije američke koprodukcije, uključujući film 'Lost Hero' i seriju 'Dvanaest žigosanih'.

Rado se prisjeća svojih nekadašnjih dana, a nedavno je svoje fanove na Instagramu razveselila sjećanjem na svoje filmsko iskustvo i ulogu mađarske špijunke u filmu 'Wallenberg – A Hero’s Story', kada je glumila s legendarnim glumcem Richardom Chamberlainom.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević, Profimedia

Svojedobno se za Nacional prisjetila te uloge. 'Kroz 80-e godine sam imala i ta dva slatka filmska izleta. Gospodin Lustig me pozvao na audicije. Za ulogu u filmu 'Lost Hero' je bila velika borba a eto, ja sam bila izabrana. To je bila visokokvalitetna koprodukcija, i sjajni glumci, britanski glumac Ken Colley je bio šarmantan, fantastičan, samo što je tada Richard Chamberlain bio više u modi. Glumila sam mađarsku špijunku i ljubavnicu nacističkog generala, a kako se sve dešava po nekim barovima bila je jedna scena u kojoj u baru pjevam 'Stormy Weather'', rekla je tada.

Ništa je nije moglo iznenaditi

Dok su snimali tu pjesmu u studiju, producentica filma ih je prekiula i rekla da 'imaju problem'. Karlo Metikoš ju je upitao kakav, a ona mu je rekla da je Josipa preperfektna i njezin engleski izvanredan, ali da se radnja događa u Mađarskoj. Karlo je tada uključio sve mikrofone u studiju i pitao je 'može li to malo na mađarski?' pa je 'Stormy Weather' snimila s mađarskim akcentom.

pogledajte atmosferu

Veličanstveno i dostojanstveno: Josipa Lisac priredila pravi praznik glazbe

Pogledaj galeriju

Otkrila je i da je Chamberlain bio 'izuzetno šarmantan', da ju je hvalio kako sam otpjevala 'Stormy Weather' te da ju je Branko Lustig, koji je bio zaslužan za film, 'smatrao idealnom za tu ulogu'.

Mnogima je poznato da je Josipa sudjelovala u domaćim projektima, poput filma 'Tri metka za susjeda Gerbera' Saše Vojković, kao i u više kazališnih predstava u Hrvatskoj i Sloveniji.

TU U MOJOJ DUŠI STANUJEŠ

Evo tko je od poznatih uživao u jedinstvenoj projekciji materijala sa snimanja albuma Josipe Lisac

Pogledaj galeriju