poslao VAŽNU PORUKU

Klavijaturist grupe The Cure ima tešku dijagnozu: 'Ubojica sa sjekirom pokucao je na vrata'

03.09.2024 u 11:31

Bionic
Reading

Dugogodišnji glazbenik iz kultnog benda, Roger O'Donnell s javnosti je podijelio da posljednjih godinu dana vodi bitku s rakom krvi

Roger O'Donnell je svoju dijagnozu podijelio na društvenim mrežama u vrijeme Mjeseca svijesti o karcinomu krvi, koji se obilježava u rujnu, godinu dana nakon što je dobio dijagnozu.

Kako je 68-godišnjak napisao riječ je o 'vrlo rijetkom i agresivanom obliku' tumora u limfnom sustavu. 'U rujnu prošle godine dijagnosticiran mi je vrlo rijedak i agresivan oblik limfoma. Ignorirao sam simptome nekoliko mjeseci, ali konačno sam otišao na pregled. Nakon operacije, rezultat biopsije bio je poražavajući', piše u njegovoj objavi.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

'U rujnu prošle godine dijagnosticiran mi je vrlo rijedak i agresivan oblik limfoma. Ignorirao sam simptome nekoliko mjeseci, ali konačno sam otišao na pregled. Nakon operacije, rezultat biopsije bio je poražavajući', piše u njegovoj objavi.

Priznao je da je u početku ignorirao svoje simptome nekoliko mjeseci prije nego što je otišao liječniku. Pozvao je svoje obožavatelje da se testiraju. 'Rak se može pobijediti, ali ako vam se dovoljno rano dijagnosticira, imate mnogo veće šanse, tako da sve što mogu reći je da idete na pregled ako imate i najmanje simptome. Posljednje, ako poznajete nekoga tko je bolestan ili pati, razgovarajte s njim, svaka riječ podrške pomaže, znam iz vlastitog iskustva', napisao je.

NAPOKON U ZAGREBU

[FOTO] Koncert koji su mnogi iščekivali: The Cure oduševio sve koji su uspjeli nabaviti kartu za Arenu

Pogledaj galeriju

O'Donnell se pridružio grupi The Cure na turneji 1987. godine kao klavijaturist zamijenivši Lola Tolhursta, koji je postao nepouzdan zbog zlouporabe alkohola. O'Donnell je napustio bend 1990. godine zbog nesuglasica s kolegama. Bendu se opet pridružio 1995., zatim napustio 2005. te se ponovno vratio 2011. godine.