ZAVODLJIVO OPUŠTAJUĆ

'Kofein' - odmjerena doza britanskog humora u kojoj ćete definitivno uživati

29.12.2022 u 08:05

Bionic
Reading

Američka komedija zaogrnuta u britansko ruho koja će vam izmamiti osmijeh na lice htjeli vi to ili ne

U Kofeinu (Caffeine), nezavisnoj komediji iz 2006. godine nastaloj pod (zasigurno zahvaljujući kofeinu) budnim okom američkog redatelja Johna Cosgrovea, po svoj ćete prilici uživati čak i ako niste zagriženi obožavatelj neodoljivog crnog napitka koji život znači.

Nešto je urnebesno u državi Engleskoj

Black Cat Caffe ekscentričan je i opasno šarmantan londonski kafić u kojem svoje vrijeme svakodnevno provode kako vjerni gosti, tako i djelatnici kafića, a čiji životi baš i nisu toliko obični ili monontoni kako bi se to na prvi pogled možda moglo učiniti već prije nalikuju na živote kakve vode likovi iz španjolskih telenovela.

Da je Black Cat Caffe pravo malo bure baruta koje samo čeka svojih famoznih 5 minuta postat će sasvim jasno jednog sudbonosnog dana, a kojem je prethodilo kasnonoćno partijanje zbog kojeg djelatnici neće biti u najboljoj formi.

Nakon što menadžerica Rachel (Marsha Thomason) otpusti svog momka, ali također i chefa, Charlieja (Callum Blue), teret vođenja kafića sručit će se se na leđa svega tri osobe: Toma (Mark Pellegrino) koji se svim silama (premda bezuspješno) trudi postati novi chef, Dylana (Breckin Meyer) koji se (također bezuspješno) trudi postati pisac i Vanessu (Mena Suvari) koja se, pak, svoju ludu baku (Roz Witt) svojski trudi zadržati dobro skrivenom u jednom od zakutaka kafića.

Kad jednoj ovakvoj situaciji pridodamo i živopisne goste poput ljubiteljice književnosti Glorije (Sonyja Walger), a čiji je momak otkrio da je glumila u nekoliko filmova za odrasle, Mikea (Andrew Lee Potts) koji pokušava preboliti svoju bivšu pritom muku mučeći s tko zna koliko fobija ili, pak, Johna (Andrew Ableson) koji se voli "pokazivati" mladim djevojkama, postat će sasvim jasno da u Black Cat Caffeu nikako ne može biti dosadno...

Odlično odglumljen, zavodljivo opuštajuć te krcat provjereno dobrim britanskim humorom, Kofein je jedan od onih filmova koje nikako ne biste trebali propustiti. Srećom, da se to ne dogodi pobrinuo se vaš pouzdani streaming servis Pickbox NOW na kojem vam je Kofein ekskluzivno dostupan!