stručnjakinja za Euroviziju

Ksenija Urličić: 'Baby Lasagna je apsolutni pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga'

12.05.2024 u 11:47

Bionic
Reading

Čuvena televizijska urednica je naš najveći znalac oko svega vezanog za prestižno međunarodno glazbeno natjecanje. Ona je mama Crovizije koju je osnovala 1992. godine te joj nekoliko godina kasnije dala ime Dora i godinama je bila na čelu delegacije HRT-a domaćeg izbora za pjesmu Eurovizije. Svake godine prati Eurosong, a za tportal je prokomentirala nastup i plasman našeg samozatajnog i simpatičnog Baby Lasagne u Švedskoj

'Probudila sam se s gorčinom u ustima zbog toga što sam imala osjećaj kao da su su se žiriji urotili prije samog natjecanja, jer ne znam kad je neki izvođač dobio toliki broj dvanaestica. Nije mi tu sve sasvim čisto, ali naravno nemam dokaze', rekla nam je Ksenija Urličić i nastavila:

'Čestitam našem žiriju što nije dao ni bod Švicarcu, to je bio dobar strateški potez. Naš Baby Lasagna dobio je najviše glasova publike, a glazba se radi za publiku, ne za žirije raznih strukrutura. Malo ću biti subjektivna i reći da je Nemo kopija našeg Marka koji je apsolutni pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga', poručila je.

Spektakl: Baby Lasagna na koncertu uoči finala Eurosonga Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic Pixsell

Podsjetimo, legendarna televizijska urednica je u veljači nakon proglašenja pobjednika Dore rekla da jako vjeruje u Baby Lasagnu te da se nada da će se glazbeno natjecanje sljedeće godine održati u Zagrebu. 'Mislim da ove godine imamo jako dobre šanse i da ćemo svakako ući u prvih pet. A možda čak... Daj Bože, ne usudim se ni izreći. Bilo bi krasno. Odličan scenski nastup. Nemam zamjerki', rekla je tada.

euforija

Veličanstveni izlazak: Baby Lasagna dobio ogroman pljesak u mimohodu zastava

Pogledaj galeriju