NESPRETNI NEMO

Ne manjka reakcija nakon što je pobjednik Eurosonga razbio stakleni mikrofon

12.05.2024 u 10:47

Bionic
Reading

Nemo koji se deklarira kao nebinarna osoba i preferira zamjenicu 'oni', uspio je razbiti pobjednički kipić, stakleni mikrofon što je također izazvalo brojne komentare i reakcije

Predstavnik Švicarske na ovogodišnjoj Euroviziji Nemo izazvao je mini incident s nagradom.

Naime, prilikom pobjedničke izvedbe uspio je zbog silnog uzbuđenja oko pobjede, ispustiti stakleni mikrofon i razbiti ga.

Iako su mu odmah donijeli novi, mnogi su to protumačili kao 'znak s neba'.

  • +9
Nemo Mettler Izvor: Profimedia / Autor: JESSICA GOW / AFP / Profimedia

Iako je Baby Lasagna bio pobjednik kod publike s 337 bodova, Švicarcu je bilo dovoljno 226 za ukupan trijumf na Eurosongu.

'Nije ga ni zaslužio', 'To je znak da ga nije trebao ni dobiti', 'Sramota', nizali su se neki od komentara na društvenim mrežama.

  • +90
Gledanje Eurovizije u Zagrebu i Zadru Izvor: Cropix / Autor: Zvonko Pavic

'Preplavili su nas osjećaji. Naš mozak ovako što nije morao procesuirati dosad. Jako smo zahvalni na ovom iskustvu i svim prijateljima koje smo upoznali ovdje. Samo to što smo bili dio ovoga je posebno. Ova pjesma je promijenila naš život i u njoj pričamo svoju priču, a dotaknula je toliko ljudi. Ovo je najluđa stvar koja nam se dogodila. Ovo iskustvo je bilo intenzivno. Nije bilo ugodno cijelo vrijeme. Bilo je puno stvari koje se nisu činile za ljubav i to nas je učinilo tužnima. U isto vrijeme, tu je bilo puno ljubavi i toliko drugačijih kultura, ljudi koji su puni pozitive. To nam je dalo nadu. Ovo je jako posebno za Švicarsku. Imamo toliko dobru glazbenu scenu, ali nije lako izaći iz Švicarske. Imamo toliko dobrih izvođača i ovo bi mogla biti platforma za sve njih', rekao je pobjednik koji se inače identificira kao nebinarna osoba.

Inače, pojavila se i zanimljiva snimka na društvenim mrežama koja otkriva detalje nastupa pobjednika Eurosonga, Švicarca Nema, koji se nisu vidjeli u izravnom TV prijenosu na kojoj se vidi kako su dva člana švicarskog tima odbacila Nema sa ogromnog postolja na kojem se vrtio.

Što se tiče našeg predstavnika Baby Lasagne, za HRT je otkrio svoje prve dojmove nakon finala.

'Bilo je super, bilo je napeto, drago mi je da smo završili drugi, sretan sam i zadovoljan sam. Naravno, bilo bi mi draže da smo završili prvi. Mislim da smo dali sve od sebe i da je publika pokazala da smo učinili ipak nešto dobro. Mislim da se možemo ponositi s ovim drugim mjestom. Ja se ponosim. Sve smo napravili kako spada, mi smo zadovoljni, znamo da moramo doći doma i mirno spavati',