POČASTILI SMO I SUSJEDE

Ovo je sastav članova hrvatskog žirija na ovogodišnjem Eurosongu

12.05.2024 u 10:10

Bionic
Reading

Nikad burniji Eurosong je za nama s nikad više skandala i pokradeni glasovi našem Baby Lasagni, što svi smatraju. Nemo, švicarski predstavnik pobijedio je, a Marko Purišić je završio na drugom mjestu, najboljoj poziciji koju je Hrvatska ostvarila od svoje samostalnosti

Gledatelji su uživali u komentiranju Duška Ćurlića u izravnom prijenosu iz Malmoa, a rezultate domaćeg žirija na Eurosongu pročitao je Ivan Dorian Molnar, HRT-ov novinar i voditelj. Javio se na hrvatskom, engleskom i na njemačkom jeziku.

HRT.hr je tek jutros otkrio tko su bili članovi žirija kojeg su činili: Srđan Sekulović Skansi, glazbeni producent, skladatelj, tekstopisac, Ivana Vrdoljak - Vanna koja je predstavljala Hrvatsku na Eurosongu 2001. u Kopenhagenu u Danskoj gdje je osvojila 10. mjesto, Dino Jelusić, pobjednik na prvom Dječjem natjecanju za pjesmu Eurovizije 2003. u Danskoj, Mihovil Šoštarić Lockroom, glazbeni producent, tekstopisac i Gina Victoria Damjanović pjevačica i radijska voditeljica.

Podsjetimo, naš žiri je dao jedan bod Cipru, Švedskoj 2, Srbiji 3, Francuskoj 4, Luksemburgu 5, Italiji 6, Ukrajini 7, Irskoj 8, Sloveniji 10, a 12 bodova Portugalu.

Glasovi publike su: Švicarska 1, Švedska 2, Armenija 3, Estonija 4, Irska 5, Francuska 6, Italija 7, Ukrajina 8, Slovenija 10 i Srbija 12.

Spektakl: Baby Lasagna na koncertu uoči finala Eurosonga Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic Pixsell