kao da ne stari

Leona Paraminski danas slavi 45. rođendan: Ovako je izgledala na početku karijere

22.08.2024 u 11:48

Bionic
Reading

Jedna od naših najcjenjenijih i naljepših domaćih glumica blistavog umjetničkog opusa koja već godinama živi u Americi ostvarila je sve što je do sad poželjela. Leona Paraminski oduševljava svojim ulogama i skladnim privatnim životom, a mi smo se prisjetili kako je izgledala na počecima karijre

Premda je glumu na Akademiji završila 2001. godine, kao glumica Leona Paraminski djeluje već od 1999. godine kada je dobila ulogu u filmu 'Četverored'. Nakon toga nanizala je uloge u filmovima 'Najmanji čovjek na svijetu', 'Nebo, sateliti', 'Polagana predaja', 'Suša', a za onu u filmu Davora Žmegaća 'Prezimiti u Riju' osvojila je 2002. godine nagradu hrvatskog glumišta 'Zlatnu Arenu'.

Život 'preko bare'

Javnost je pamti i po brojnim televizijskim serijama poput serija 'Obični ljudi', 'Dobre namjere', 'Najbolje godine', 'Tajne', 'Senke nad Balkanom'. Kako je ranije izjavila, za svoje uloge se potpuno daje pa su likovi koje utjelovljuje odraz nje same - borbene, ponosne, snažne, a opet tople i ranjive.Slavna glumica je, podsjetimo, 2014. godine spakirala kofere i sa suprugom Tinom Komljanovićem, IT-stručnjakom preselila se u Santa Barbaru.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

I dan danas živi u tom američkom gradiću, Hrvatima najpoznatijem po istoimenoj sapunici koja je devedesetih godina bila veliki hit. Krajem travnja 2015. godine debitirala je na američkim kazališnim daskama u ulozi Charlotte, fatalne zavodnice u predstavi 'Dead Man’s Cell Phone' redateljice Katie Laris u Jurkowitz teatru koji se nalazi u sklopu Theatre Group SBCC-ja.

SVI SU GLEDALI U NJU

Osmijeh joj ne silazi s lica: Leona Paraminski blista od sreće

Pogledaj galeriju

Prihvaća starenje

Godine 2022. godine ostvario joj se san o majčinstvu (u Hrvatskoj podvrgnula postupku umjetne oplodnje), ona i njezin suprug Tin dočekali djevojčicu Liv koja se rodila dva tjedna nakon termina.

Prirodno urođena karizma i glumački talent odlično se uklapaju uz njezinu horoskopski znak Lava, a osim darovitosti, može se pohvaliti vječno mladim izgledom kojim plijeni pozoronost gdje god se pojavi. Na početku karijere je furala kraću plavu kosu.

Leona Paraminski Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

'Prihvaćam starenje, pomirena sam sa svojim borama oko očiju, a ako mi se to u nekom trenutku ne bude sviđalo, podvrgnut ću se nekim tretmanima - ali neinvazivnim, jer ovih drugih se čak i bojim. Nisam spremna trpjeti zbog ljepote. Zato je teže biti žena nego muškarac, uvijek moraš održavati neke kriterije, mladolik izgled, dok oni mogu biti samo šarmantni i karizmatični. Mogu čak biti i ružni', izjavila je ranije za Slobodnu Dalmaciju.