prvi koncertni album

'Live From Arena Stožice' grupe Joker Out stiže i na vinilu!

06.05.2024 u 14:20

Bionic
Reading

‘Live From Arena Stožice’, prvi koncertni album grupe Joker Out, uskoro stiže na vinilu, u veoma ograničenoj tiraži

Ploča se od danas može naručiti prijavom na Openstage stranici benda.

Album i koncertni film ‘Live From Arena Stožice’ snimljeni su na njihovom prekretničkom koncertu održanom u najvećoj ljubljanskoj dvorani pred više od 12.000 fanova prošlog listopada.

Joker Out - LIVE From Arena Stozice (Trailer) Izvor: Društvene mreže

Prvi live album Joker Outa dokument je, za naše glazbene pojmove, nevjerojatnog uspjeha 5 mladića iz Ljubljane. Show u tjednima unaprijed rasprodanim Stožicama trajao je dva sata i u njemu su Kris, Bojan, Jan, Jure i Nace dali uvjerljivo najbolje od sebe, znajući da su postali najmlađi bend koji je napunio ovu dvoranu. Četvorostruki limitirani vinil donosi kompletan koncert na kojem je grupa izvela najveće hitove iz karijere - ‘Carpe Diem’, Ona’, ‘Tokio’, ‘Umazane misli’, ‘Novi val’, ‘Sunny Side Of London’, Ngvot’, ‘Vem da greš’, ‘Ne bi smel’, ‘Bele sanje’, ‘Plastika’, ‘Proti toku’, ‘Dopamin’, Kot srce’, ‘Metulji’, ‘Vse kar vem’ i ‘Barve oceana’, ‘Padam’, ‘Demoni’, ‘Katrina’, ‘A sem ti povedal’ i ‘Omamljeno’. Album je inače dostupan na svim streaming platformama, a ekskluzivan koncertni film, čiju režiju potpisuje njihov dugogodišnji suradnik Mark Pirc, može se pogledati on-demand na www.jokeroutband.com.

Nakon 2023., internacionalnog proboja na krilima megahita ‘Carpe Diem’ (koji je uhvatio zlatnu ploču za 2 milijuna streamova u Finskoj), tjednima unaprijed rasprodane dvorane Stožice, singla s novog albuma i potpisa ugovora s agencijom Wasserman Joker Out u 2024. ušli su još jače. Grupa je odsvirala svoju prvu veliku europsku turneju u sklopu koje je odsvirala 22 koncerta u 13 zemalja, među kojima su bile svirke u londonskom O2 Shepherd’s Bush Empireu i Academyju u Manchesteru.

Predstavljena je ‘Everybody’s Waiting’, još jedan singl s nadolazećeg albuma, a grupa je i tijekom daleko najvećeg toura svoje karijere uživo isprobavala još novih pjesama (‘Šta bih ja’ i ‘Bluza’). Sve one naći će se na trećem studijskom albumu. Nasljednik izdanja ‘Umazane misli’ i ‘Demoni’ planiran je za septembar ove godine.

Uz novu glazbu već su poznati i datumi nekih od festivalskih nastupa ovog ljeta, među njima su Sea Star (23. – 26. svibnja Umag, Hrvatska), EXIT (12. srpnja, Novi Sad, Srbija), Letnia Scena Progresji (13. srpnja, Ursus Poljska) i Sziget (7. – 12. kolovoza, Budimpešta, Mađarska).