sjećate li ga se?

Luky se odavno povukao sa scene: Sa suprugom i djecom sad je snimljen u javnosti

28.09.2024 u 11:48

Bionic
Reading

Dragan Lukić Luky na sceni se pojavio sredinom osamdesetih, najprije kao klavijaturist grupe Đavoli. Kasnije je bio spiritus movens hip-hop skupine The Beat Fleet za koju je producirao prva četiri albuma, producirao je i albume Olivera Dragojevića , Marijana Bana i Daleke obale, Tedija Spalata, Gibonnija, Damira Urbana, Dine Dvornika, a ostvario je i uspješnu kantautorsku karijeru, a onda je nestao sa scene

Glazbenik, tekstopisac i producent Dragan Lukić Luky, višestruki je dobitnik diskografske nagrade Porin i brojnih drugih, a stoji iza brojnih domaćih hitova. Odrastao je u glazbenoj obitelji, a otac, kulturni djelatnik i producentSaša Lukić mu je bio dugogodišnji direktor Splitskog festivala u tandemu s Nenadom Vilovićem.

Jedan od najboljih prijatelja bio mu je Dino Dvornik, a svoje najljepše ljubavne hitove napisao je navodno nakon bolnog prekida s Blankom Vlašić.

Od Afrike do Monaca: Kako je lijepa Charlene postala 'najtužnija princeza' Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Nesreća ga je potpuno promijenila

Tijekom samostalne karijere 2003. objavio je hvaljeni album 'Ararita' 2003. godine. Drugi album 'V.I.T.R.I.O.L.', na kojemu je sa Željkom Brodarićem bio producent, objavio je 2006. godine. Treći album 'Hvala :)', radio je dvije godine, albumi su zapravo trilogija koja govori o njegovu životu prije i poslije teške prometne nesreće koju je doživio 1988. dok je svirao s Đavolima. Luky je tada teško stradao i bio klinički mrtav nekoliko minuta.

Ta nesreća je utjecala na njegov glazbeni put. Nekoliko godina nakon nesreće Luky je počeo raditi na duhovnosti. Smisao postojanja i vlastite unutarnje ravnoteže pronašao je u proučavanju misticizma, filozofije i hermetizma, a s godinama se izvještio u numerologiji i kabali. 2008. je osnovao zakladu 'Ararita' za pomoć nezbrinutoj djeci. Prije dvije godine najavljivalo da se vraća na scenu korčulanske manifestacije i koncerta Luky & Friendz. Navodno ove zime planira snimiti novi singl.

Zaljubljenik u otočki život

'Ne mogu zamisliti permanentan histeričan i ubrzan život u velikom gradu, stalnu jurnjavu, buku, trčanje za novcem. Ja vidim svoj život negdje drugdje', izjavio je svojedobno. Kako donosi Slobodna Dalmacija, danas 54-godišnji glazbenik, posljednjih godina živi na Korčuli mirnim obiteljskim životom. Oženio se za liječnicu s kojom je zasnovao obitelj. Ima dva sina, Antuna i Tomu te se brine o maslinama, brodu, lovi ribu...

Inače, na Korčuli je proveo većinu ranog djetinjstva dok nije krenuo u osnovnu školu u Splitu te je tijekom života mjesecima znao boraviti ondje.

  • +6
Dragan Lukić Luky Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Proteklog vikenda fotoreporter Duje Klarić snimio ga je na Hvaru u Starom Gradu na festivalu brodova, mora i mornara, gdje je njegov otac bio angažiran u organizaciji.

Dragan Lukić Luky sa suprugom i sinom Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric