Fringe festival

Maraskin hit proizvod glavna je zvijezda stand up predstave na ovogodišnjem najvećem umjetničkom festivalu u Škotskoj

04.10.2024 u 12:55

Bionic
Reading

Milanka Brooks jedna od najpoznatijih britanskih glumica naših korijena bila je zvijezda najvećeg svjetskog umjetničkog festivala, koji se svake godine tijekom ljeta održava u Edinburgu

Svakog ljeta prijestolnica Škotske privuče na milijune posjetioca iz cijelog svijeta na edinburški Fringe festival. Posebno je popularan dio festivala posvećen stand up komediji, gdje ove godine nastupa Milanka sa svojom predstavom 'Mama i ja više ne razgovaramo' u kojoj je uz Milanku, glavna zvijezda Maraskina šljivovica, autentična i tradicionalna rakija koja je u našim krajevima često rješenje za mnoge životne situacije. Maraskina šljivovica tih dana bila je glavna je zvijezda edinburških ulica, plakati s ovim tradicionalnim pićem na sve strane ukrašavaju grad, a o ovoj izvrsnoj rakiji pisale su najčitanije i glavne škotske novine The Scotsman.

Milanka se proslavila svojom ulogom Elene Tulaska u nagrađivanoj epizodi Black Mirrora, glumila je i u Netflixovom USS Callisteru te i popularnoj britanskoj seriji Benidorm. Milanka po svojoj majci potječe iz naših krajeva, što koristi kao inspiraciju za svoju novu hit predstavu u kojoj na komičan način prikazuje kompleksan odnos i odrastanje uz snažnu ulogu majke, a Maraskina šljivovica igra glavnu sporednu ulogu. Suradnja ove poznate britanske glumice i poznatog Maraskinog pića dogodila se prirodno, jer glumica navodi kako je šljivovica omiljeno piće njene obitelji već dugi niz godina. Tako je ova omiljena žestica prisutna na velikom, svjetskom, umjetničkom festivalu u sklopu kojega su posjetioci mogli degustirati i kupiti Maraskinu šljivovicu. Milanka će ujedno postati i glavna brand ambasadorica za Maraskine proizvode na području Velike Britanije i Škotske te se iznimno veseli već sada uspješnoj suradnji.

'Moja majka Mileva i naši balkanski korijeni velika su inspiracija za ovu predstavu, Maraskina šljivovica veliki je dio te priče. Svi znamo koliko je duboko ukorijenjen ljubav našeg naroda prema ovom piću i koliko je dio folklora i svakodnevnog života. Iznimno me raduje ova suradnja i sretna sam jer će toliko ljudi moći probati i doživjeti ovu magiju u boci, našu čarobnicu Maraskinu šljivovicu.' izjavila je Milanka Brooks.

Maraska sa svojom dugom tradicijom proizvodnje uistinu cijenjenih alkoholnih pića širi svoja poslovanja van granica Lijepe naše. Podsjećamo da je nedavno Maraska, članica Stanić grupe, potpisala ugovor o distribuciji Maraschina s jednim od najvećih distributera za jaka alkoholna pića u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ove godine Maraska će po prvi put sudjelovati na Berlin Bar Convent (BBC), jednom od najvažnijih međunarodnih sajmova posvećenih barovima, pićima i ugostiteljskoj industriji.

'Suradnja s Milankom došla je tako prirodno i izvrsno se uklopila u naše planove o širenju našeg brenda van granica Lijepe Naše. Iznimno smo ponosni da je Maraskina šljivovica zvijezda ovog velikog međunarodnog festivala. Intenzivno radimo na plasiranju naših proizvoda na strana tržišta, tako ćemo ove godine po prvi puta sudjelovati na berlinskom BBC-u s Maraschinom, predstavljajući bogatu povijest i svijetlu budućnost ovog jedinstvenog proizvoda.' izjavila je Nina Stanić direktorica marketinga Stanić grupe.

Prisustvo na ovom uistinu velikom svjetskom festivalu, korak je dalje u širenju i predstavljanju Maraske novoj publici. Jednako tako, zanimljivo je napomenuti i kako je upravo Maraskina šljivovica najprodavanija šljivovica u Sjedinjenim Američkim Državama. Maraskini proizvodi prisutni su i mnogi europskim zemljama, a cilj kompanije je i dalje osnaživati strategiju izvoza i postati što veći dio retail i HoReCa asortimana u inozemstvu.