Domaćica emisije 'Slatki Božić' Nastasja Fišter puno je toga proživjela otkad je sudjelovala u kulinarskom natjecanju Masterchef. Što joj se događa i kakvi su joj planovi za budućnost otkrila je uoči emitiranja prve epizode 19. studenog
Zgodna kuharica Nastasja Fišter nema previše slobodnog vremena otkad je završila s natjecanjem u 'Masterchefu'. Vrijedno radi, usvaja nova znanja, a sada ćemo je gledati u emisiji 'Slatki Božić' na Novoj TV, gdje će gledateljima prezentirati recepte za najfinije kolače. Otkrila nam je što sprema u budućnosti i prisjetila se početaka u 'Masterchefu'.
Kakav je osjećaj kada saznaš da natjecanje završava za tebe?
Za mene je 'Masterchef' bio prilika da se dokažem i napravim prvi korak u svijet kuharstva, pa je tako osjećaj bio dvostruko jači. U tom trenutku nisam ni bila svjesna da je moj izlazak moj veliki početak. Puno sam toga naučila, a to sam tek shvatila kada sam se našla u vatri profesionalnog kuharskog posla.
Što je bilo najteže u šouu?
Najteže je bilo ispasti iz njega, jer mi je bilo žao što ću propustiti nove izazove.
Kako ste se slagali u kući?
Iako je tamo bilo dvadeset potpuno različitih ljudi, svatko se uspio naći s nekime. Kada ste u poziciji da morate živjeti s tolikim brojem ljudi, socijalizacija čini svoje. Kuća je bila dovoljno velika za sve.
Kako je došlo do ideje za emisiju 'Slatki Božić' i kako si birala koje ćeš kolače raditi?
Emisija je inspirirana nadolazećim blagdanima i stvaranjem nečeg novog i zanimljivog za gledatelje. Spoj kolača i tradicije je neizbježan, pa je tako nastala i ova emisija. Dobila sam nekoliko prijedloga za recepte, a kasnije smo izvršili konačan odabir. Ima puno različitih recepta za blagdanske kolače i sigurna sam da nečije bake i mame rade nešto drugačije. Nekako sam ciljala da budu što jednostavniji, a poznati svima.
Kakve će recepte gledatelji vidjeti?
Od suhih kolačića do blagdanskih torti. U emisiji ćete vidjeti i moj osobni doživljaj Božića, kao najposebnijeg dana u godini.
Koje još obaveze imaš uz trenutnu emisiju - baviš li se manekenstvom?
Ne bavim se ni manekenstvom. Fotomodeling je bio moj studentski posao. Sada sam fokusirana samo na kulinarstvo. Zapravo, uvijek sam bila fokusirana na hranu, a sada i profesionalno te još više uživam u tome. To je naporan posao, ali svaki dan nalazim novu inspiraciju da se budim i smišljam nove ideje za radne pobjede.
Koje je tvoje najdraže jelo ili kolač?
Obožavam raditi kolače, ali degustaciju prepuštam svima oko sebe. Zato dupla porcija glavnog jela za mene:)
Paziš li na zdravu prehranu i kako održavaš liniju? Bojiš li se da ćeš dobiti višak kilograma uz tolike kolače?
Pazim na prehranu, ali nisam opterećena time što jedem, jer u većini slučajeva kada sam to radila, bila sam nesretna. Ljudi misle da se, ako si kuhar, teško suzdržavati od hrane kojom si okružen i da ćeš se udebljati. Pitajte bilo kojeg kuhara hoće li pojesti neko jelo koje sprema najmanje 50 puta dnevno. Kad radim, boca vode mi je najbolji prijatelj.
Kako je došlo do tvoje veze s Markom?
Po zakonu vjerojatnosti netko se morao spojiti u kući od svih tih ljudi:) Možda je u kući ipak bilo 18 različitih i dvoje istih ljudi:)
Radili ste zajedno nakon 'Masterchefa' na Hvaru. Kako je to funkcioniralo?
Ako sada već iz osobnog iskustva mogu procijeniti je li ljubav na poslu dobra ili loša, onda je odgovor potvrdan ako je taj posao kuhanje. Kada čovjek provodi na poslu i do 16 sati dnevno i jedino što hoće je doći doma i odmoriti se, to može shvatiti samo onaj koji radi identičnu stvar. Bilo nam je naporno, ali smo imali jedno drugo.
Planiraš li se još školovati i steći diplome kao kuharica te otvoriti restoran?
Odustala sam od otvaranja svog restorana. Shvatila sam da je to prevelik zalogaj za mene koja toliko volim kuhati. Jednom kad otvoriš restoran, radiš sve osim stajanja pored štednjaka, a toga se ne planiram odreći. Što se tiče školovanja, to mi je i dalje plan, samo da uštedim dovoljno da si uplatim nekoliko internacionalnih tečajeva.
Imate li ti i Marko neke zajedničke planove za budućnost?
Marko i ja već ostvarujemo poslovne planove. Osim što zajedno radimo u restoranu Divino na Hvaru ljeti, zimi smo i dalje aktivni. Svakodnevno se educiramo, čitamo najnoviju literaturu, gledamo filmove o kuhanju i proučavamo recepte, slušamo savjete našeg mentora Toma Gretića, obilazimo restorane, isprobavamo nove recepte i pripremamo jelovnike za iduću sezonu.