SADA JE SVE POZNATO

Mate Rimac i njegova Katarina otkrili detalje svog vjenčanja - umjesto vjenčanice mladenka je nosila kombinezon, a janjetinu i pršut zamijenio vegetarijanski meni

26.05.2021 u 09:52

Bionic
Reading

Njihovo poznanstvo traje punih 17 godina, dok su u vezi deset godina manje, a prije dvadesetak dana istu su okrunili brakom na neobičnom vjenčanju održanom za samo tridesetak uzvanika kojima su, umjesto janjetine i pršuta, poslužene vegetarijanske delicije, budući da je Mate Rimac poznat kao vegetarijanac

Iako o svom privatnom životu nerado pričaju, 33-godišnji Mate Rimac i njegova tri godine mlađa supruga Katarina, ipak su za magazin Gloria odlučili ispričati sve o svom tajnom vjenčanju održanom 6. svibnja u Vili Dalmaciji.

Svjetski ponzati inovator, poduzetnik i osnivač tvrtki Rimac Automobili i Greyp Bikes, pred matičara je, koji je stajao na malenom molu, odveo nakon sedam godina veze Katarinu Lovrić, a sve oko organizacije prepustili su u ruke Marije Kelčec-Pester i njezinog tima. Upravo iz tog razloga došli su sasvim opušteni na vjenčanje, koje je, umjesto u subotu održano u četvrtak.

Zanimljiv je bio i svadbeni meni, organiziran za tridesetak uzvanika u Vili Dalmaciji, a koji je, zbog činjenice da je Mate Rimac vegetarijanc, bio prilagođen upravo njemu. Kako je rekla novopečena gospođa Rimac, jelovnik je bio izvrstan, iako nije bilo janjetine i pršuta, a za sve se pobrinuo Ivica Bućan.

'Guštali smo uz domaću i stranu glazbu, a prvog plesa i bacanja buketa od crvenih ruža, za koji sam se odlučila još u osnovnoj školi popunjavajući leksikon, nije bilo. Bila je to mala fešta s nama dragim ljudima, u krugu najuže familije i uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Najteže nam je bilo to što smo sa zabavom morali završiti već u 22 sata', otkrila je za Gloriju Katarina Rimac.

Za svoj dan iz snova, umjesto klasične vjenčanice odabrala je bijeli kombinezon s potpisom domaćeg dizajnerskog dvojca eNVy room, dok je Rimac odabrao plave hlače, košulju bez kravate i bijele 'starke'. Kumovi su im bili dugogodišnji prijatelji Gordana i Marko, ali i njihova kujica japanske pasmine akita inu Nala. Vjenčano prstenje, kako je rekla, nisu imali, ali će ga izmijeniti na crkvenom vjenčanju koje bi se, kako se pisalo, trebalo održati u srpnju u Livnu, odakle su oboje rodom.

Par se upoznao prije 17 godina i to zahvaljujući Katarininom najboljem prijatelju, Matinom bratiću Anti u Livnu i to ispred dućana kojeg su, kako je rekla, zvali Ljubina zadruga i ispred kojeg ju je nedjeljom poslije mise čekao djed kako bi joj nakupovao slatkiša.

  • +2
Katarina Lovrić i Mate Rimac Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Zaručili su se 2020. godine, a to je na svom Facebook profilu otkrio i sam Mate Rimac, koji je uz zajedničku fotografiju iz 2005., pa potom i onu iz 2020. godine napisao: 'Eto, tek smo se upoznali pa nam je trebalo malo vremena. Kakvu smo nevjerojatnu i spontanu zabavu imali – sve vas volimo! Siguran sam kako će nam buduće godine biti još uzbudljivije od prošlih.'

I sama Katarina radi u Rimac automobilima, u odjelu koji se bavi razvojem autonomne vožnje, na poziciji Data & Test Team Lead, a počela je raditi još kao studentica kada je u tvrtki jedva bilo trideset ljudi.

'Ja imam svoj odjel i odgovaram svom šefu, a to nije Mate. Moj ured je u Zagrebu, njegov u Svetoj Nedelji, a preko tjedna se skoro i ne vidimo. No, naravno da živimo za tvrtku i da pričamo o svemu što se na poslu događa i kad smo doma. Ne bih mogla zamisliti da radim negdje drugdje', otkrila je Katarina Rimac dodajući kako još uvijek nisu odlučili kada će i gdje otići na medeni mjesec.