DARIA MARJANOVIĆ

Nakon 36 godina s HRT-a odlazi omiljeno lice, Meštar joj poručio: 'Ako bilo što trebaš, ne zovi'

06.06.2024 u 09:26

Bionic
Reading

Sa suzama u očima i 'knedlom u grlu' započela je legendarna Daria Marjanović svoj oproštaj od malih ekrana u videu koji je objavljen na profilu emisije 'Dobro jutro, Hrvatska', u kojoj je bila od prvih dana, na Facebooku

'Ja sam Daria Marjanović, jedna od onih koji su bili s vama od prvih dana 'Dobro jutro, Hrvatska' 1992.' Tim je riječima započela Daria Marjanović svoj oproštaj od malih ekrana. U očima su joj se vidjele suze te joj je isprva bilo teže govoriti, no onda je, prisjećajući se početaka emisije, ali i svih ostalih novinarskih i voditeljskih angažmana, postala 'ona stara'.

'Naša Daria Marjanović nakon punih 36 godina na HTV-u odlazi u mirovinu. S dragom kolegicom prisjetili smo se početaka 'Dobrog jutra', nastanka pjesme na špici, neprežaljenog Joška Martinovića, a dugogodišnji kolega Meštar na svoj se način oprostio… Hvala joj na svemu, želimo joj puno uspjeha u umirovljeničkim danima, a već znamo da mirovati neće…', stoji ispod objavljenog videa na profilu emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' na Facebooku.

Nakon punih 36 godina provedenih na HRT-u, Marjanović odlazi u zasluženu mirovinu, a na kraju videa Davor Meštrović, s kojim je surađivala od samih početaka, u šali joj je dobacio: 'Daria, ako bilo što trebaš, ne zovi.' Na njegove riječi i ona se nasmijala.

Daria Marjanović Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Podsjetimo, Marjanović je na HTV-u počela raditi 1988. godine kao novinarka, a potom i urednica u dobro nam znanoj 'Zagrebačkoj panorami', a prvu vlastitu tjednu emisiju, pod nazivom 'Žuta minuta', dobila je 1990. Radila je i ratni program 'Za slobodu' te emisije 'Idemo dalje', 'Hrvatska zemlja i ljudi' i 'Dobar dan'.

Ono čega se neki s nostalgijom sjećaju projekti su 'Živa istina' i 'Zlatna ribica', koje je radila s pokojnim Joškom Martinovićem.