ĐIMI I ŠOMI

Nekad su dobivali vreće pisama od obožavateljica, a evo kako danas izgleda dvojac 'Neki to vole vruće'

26.06.2024 u 12:58

Bionic
Reading

Silvestar Dragoje - Šomi i Miroslav Stanić - Đimi, duo je kojeg mnogi nazivaju i začetnicima pop glazbe u Hrvatskoj, a njihova glazba i dalje je nazaobilazna u radijskom eteru, ali i u izvedbi uživo. Jedan od nastupa imali su i na nedavnoj na dodjeli nagrada Dana satire u Satiričkom kazalištu Kerempuh

Neki to vole vruće nastali su sredinom osamdesetih. Silvestar Dragoje Šomi i Miroslav Stanić Jimmy više puta su pričali o tome kako su dobili ime.

Kako su puno vremena prvodili u Saloonu družeći se s tadašnjim Dj-evima Stevom Cvikićem i Fistrom, jednom prilikom su im donijeli prvu pjesmu 'California' da je skupa preslušaju. Tamo se našao vlasnik Saloona Albert Papo koji je, uz kompliment kako mu se jako sviđa pjesma, dobacio: 'Trebate se zvati Neki to vole vruće'.

  • +3
Neki to vole vruće Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

'Imali smo fun klub koje su vodile naše obožavateljice koje nam i danas dolaze na koncerte pa se zajedno prisjećamo tih vreća pisama čiji je sadržaj uglavnom bio pristojan, tražile su se fotografije i potpisi', prisjetili su se ranije za Večernji list.

Izvor: Društvene mreže

Iznjedrili su brojne hitove 'Teška vremena', 'Jeans generacija', 'Zagrli me nježno', 'Reci da'... Jednom prilikom su izjavili kako njihove pjesme uvijek imaju priču. Album 'Ljubavne priče' radili su s Gibonnijem, koji tad još nije bio popularan. On im je napisao pjesmu 'Bojler' za koju je predvidio da će biti veliki hit.

Nakon pet albuma i kasnijeg pokušaja zaokreta s ženskim vokalisticama, u drugoj polovici devedesetih nestali su s diskografske i koncertne scene. Rijetko objavljuju nove pjesme, ali legendarni dvojac nema problema s publikom koja se raduje svakom njihovom novom nastupu.

sve osim nogometa

Učitavanje...