nepoznati detalj

Neobično mjesto za umjetnine: David Bowie u svom autu držao slike Picassa i Matissea

17.10.2024 u 12:01

Bionic
Reading

Bas gitarist Sex Pistolsa i Blondie, Glen Matlock je gostujući u britanskom glazbenom showu 'Never Mind The Buzzcocks' podijelio je sa svijetom zanimljivu informaciju. Prema njegovim riječima, pokojni David Bowie je u svom automobilu držao originalna djela slikara Pabla Picassa i Henrija Matissea

Pojavljujući se u emisiji s glazbenicom Courtney Love i komičarima Joelom Dommettom i Noelom Fieldingom, Glen Matlock se prisjetio kako je završio u automobilu Davida Bowiea nakon nastupa u New Yorku.

'S Iggyjem Popom odsvirali smo koncert u klubu u New Yorku i došao je David Bowie. Imao je isti auto kao u filmu iz 1976. 'Čovjek koji je pao na Zemlju'. Svi smo sjeli u automobil i vozili se avenijom Madison, a ja sam sjedio na koljenu Davida Bowieja jer nisam imao mjesta', počeo je priču Matlock i nastavio:

Najvažnije žene u životu Amal Clooney Izvor: Društvene mreže / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

'Trebao je imati kozmetička ogledala, ali nije ih imao. U autu su visjele slike. Pitao sam ga: 'Čekaj malo, pa to je Picasso, zar ne?', a on je rekao: 'Da, jest'. Tada sam pogledao na drugu stranu i rekao: 'Čekaj, to je Matisse!' U njegovu autu… A on je odgovorio: 'Da'. Rekao sam mu: 'Pa ti si j….. opasan igrač , a on je izustio: ‘Da, valjda jesam'', ispričao je glazbenik, a svi gosti u studiju na showu su prasnuli u smijeh.

Izvor: Društvene mreže

Inače, Matlock je nedavno s članovima Sex Pistolsa - Paulom Cookom i Steveom Jonesom i pjevačem Frankom Carterom održao koncerte u Londonu, kada su svirali pjesme s albuma 'Never Mind The Bollocks'.

  • +3
David Bowie Izvor: EPA / Autor: Pfarrhofer_Herbert