U ZNAK POŠTOVANJA

Netflix pauzira snimanje hit serije nakon kraljičine smrti: ''Kruna' je ljubavno pismo njoj'

09.09.2022 u 10:26

Bionic
Reading

Netflixova popularna dramska serija 'Kruna' pauzirat će snimanje šeste sezone u znak poštovanja prema pokojnoj kraljici Elizabeti II., objavili su u petak britanski mediji

Serija 'Kruna' Petera Morgana temelji se na životu, karijeri i ostavštini 96-godišnje kraljice koja je služila Britaniji dugih 70 godina kao njezin najdugovječniji monarh u povijesti. Elizabeta II. je umrla u četvrtak u svojem dvorcu Balmoral u Škotskoj.

'Kruna je ljubavno pismo njoj i zasad nemam što dodati, samo šutnju i poštovanje', oglasio se Morgan nakon što je Buckinghamska palača objavila kraljičinu smrt.

'Očekujem i da ćemo prekinuti snimanje iz poštovanja na neko vrijeme', dodao je.

Kruna, 4. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Peta sezona serije trebala bi izaći na Netflixu u studenom.

Ako se serija bude još prikazivala kad kraljica umre, prekinut će se na neko vrijeme, rekao je još prije nekoliko godina redatelj Krune Stephen Daldry.

  • +9
'Kruna', 4. sezona Izvor: Profimedia / Autor: / IPA / IPA / Profimedia

'Nitko od nas ne zna kad će to vrijeme doći, ali bilo bi ispravno i prikladno pokazati poštovanje kraljici. To bi jednostavno bila počast i znak poštovanja. Ona je globalna figura i to je ono što bismo trebali učiniti. Ona je izvanredna žena i ljudi će biti uznemireni', rekao je Daldry za Deadline još 2016. godine. 

Glumice Claire Foy, Olivia Colman i Imelda Staunton dobile su priliku utjeloviti kraljicu Elizabetu II. u seriji u različitim fazama njezinog života. 

  • +52
Kraljica Elizabeta II. Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia